'gençlik Şühedanın İzinde, Dumlupınar'dan Zafertepe'ye' Projesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yürüttüğü proje kapsamında 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da düzenlenecek ve 10 bin gencin katılması planlanan 'Gençlik Şühedanın İzinde, Dumlupınar'dan Zafertepe'ye' etkinliğine Kütahya'nın Hisarcık ilçesinden katılacak 90 öğrenci ilçeden ayrıldı.

'gençlik Şühedanın İzinde, Dumlupınar'dan Zafertepe'ye' Projesi
Bakanlığın organizasyonu ile Dumlupınar'a gidecek olan. 9.10.11 ve 12. Sınıflardan mezun 90 öğrenci sabahın erken saatlerinde İlçe Hükümet Konağı önünde toplandı.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Değirmenci ve okul idarecileri nezaretinde otobüslere binen öğrencilerin hayli heyecanlı oldukları görüldü.

İlk defa Dumlupınar’a gideceğini söyleyen Hisarcık Çok Programlı Lisesi 12. Sınıf öğrencilerinden Mehmet Korkut,” Ordumuzun ilk zaferi olan, Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin gerçekleştiği Dumlupınar’a giderek 10 bin arkadaş ile şehitlerimizin hatırasını yerinde yad etmek ve vatan toprağı için canlarını feda eden ecdadımızı anmak bizlere gurur vermektedir. Ruhları şad olsun.” dedi.

Kaynak: İHA