Diyarbakır'da Matematik Yaşam ve Akıl Oyunları Atölyesi Kuruluyor

DİYARBAKIR - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde çalışmalarını yürüten Çocuk Destek Merkezi, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda Matematik Yaşam ve Akıl Oyunları Atölyesi'ni açmaya hazırlanıyor.

Atölye ile ilgili çalışmalarını tamamlayan ve eylül ayında okulların açılmasıyla birlikte hizmete girecek olan atölyeden tüm öğrenciler faydalanabilecek. Matematik Yaşam ve Akıl Oyunları Atölyesi bölgede bir ilk olma özelliğini de taşıyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Destek Merkezi eğitmeni Cumali Odabaşı, merkeze gelen çocukların çoğunluğunda matematik dersiyle ilgili çok ciddi sıkıntıların yaşandığını söyledi.

Matematiğin çocukların dünyasında fobi haline dönüştüğünü fark ettiklerini belirten Odabaşı, şöyle konuştu:

"Çocukların matematik dersini nasıl sevebilecekleri konusunda çeşitli araştırmalar yaptık. Araştırmalar sonucunda böyle bir atölye açmaya ihtiyaç duyduk. Atölyede çocukların iç dünyasında korkuya dönüşen ve olumsuzluk öğesi taşıyan matematik algısını olumlu yöne çevirmek adına akıl oyunlarıyla atölyelerini güçlendirdik. Çocukların zihinlerini geliştirmeyi ve birçok soyut kavramı burada görselleştirerek çocukların dokunabileceği somut malzemelerle destekledik. Bu materyallerle öğrencilerin daha fazla başarılı olacaklarına inanıyoruz. Matematik Yaşam ve Akıl Oyunları Atölyesi'nden sadece çocuklar değil herkes faydalanabilecek. İsteyen herkes gelip atölyeyi ziyaret edip gezebilecek."

Kaynak: AA