Trafik Kazasında Oğlu Ölen Babanın Tepkisi

ZONGULDAK - Zonguldak'ta 2 yıl önce trafik kazasında ziraat mühendisi oğlunu kaybeden baba, o dönem arıtma tesisi inşaatı olan yolda gerekli önlemleri aldırmadığını iddia ettiği belediyede görevli memura soruşturma izni verilmemesini protesto etti.

Milli Egemenlik Caddesi'nde 2011'de atık su arıtma tesisi inşatı nedeniyle tek şeride düşen yolda karşıya geçmek isterken E.Ö'nün kullandığı 67 DE 056 plakalı otomobilin çarpması sonucu ölen Mehmet Çağlar Birinci'nin babası Bertan Birinci ile yakınları, kazanın meydana geldiği güzergahta eylem yaptı.

Yol kenarında toplanarak "Unutmayacağız, unutturmayacağız" yazılı pankart açan baba Birinci ve yaklaşık 20 kişi, yolda gerekli önlemleri aldırmadığı gerekçesiyle "taksirle ölüme sebebiyet vermek suçunu" işlediğini ileri sürdükleri Zonguldak Belediyesinin ilgili biriminin müdürü Y.S. hakkında, valilikçe soruşturma izin verilmemesine tepki gösterdi.

Baba Birinci, gazetecilere yaptığı açıklamada, o dönem kentte yürütülen atık su arıtma tesisi inşaatı nedeniyle tek şeride düşürülen yolda herhangi uyarıcı işaret ve aydınlatma yapılmadığını, ihmaller sonucu oğlunun hayatını kaybettiğini savundu.

Valiliğin arıtma tesisi işinin özel şirket tarafından yürütülmesinde dolayı yapım ve işletme sorumluluğunun firmaya ait olduğunu, bundan dolayı da "Y.S'nin üzerine atılı taksirle ölüme sebebiyet vermek suç fiilinin sübuta ermediği" gerekçesiyle soruşturma izni vermediğini ifade eden Birinci, "Sorumlu firmayı denetlemekle yükümlü olan belediye yöneticisi hakkında soruşturma izni talebimiz kabul edilmedi. Zonguldak Bölge İdare Mahkemesine itirazımızı yapağız" dedi.

Birinci, kazayla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda yolun bakım ve onarımından sorumlu kuruluşun "asli" kusurlu olduğunu belirtildiğine işaret ederek, "Ben gücüm yettiği yere kadar mücadele edeceğim. Yarın burada başka Çağlarlar ölmesin. Bu yolda ne yaya geçidi, ne üst geçit var. Karşıda kafeler var ve yarın yine burada insanlar ölecek. Herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum. Umarım mahkemeden soruşturma izni çıkar" ifadesini kullandı.

Alkışlarla protestosunu sürdüren grup, daha sonra dağıldı.

-Olay

E.Ö'nün kullandığı 67 DE 056 plakalı otomobil, 6 Kasım 2011'de Milli Egemenlik Caddesi'nde, bir kafeden çıkarak yolun karşısına geçmek isteyen Kozlu Belediyesinde sözleşmeli ziraat mühendisi olarak çalışan Çağlar Birinci'ye çarpmış, yaralanan genç kaldırıldığı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde yaşamını yitirmişti.

Kaynak: AA