Engelsiz Kütahya İçin Çalışmalar Sürüyor

KÜTAHYA - Kütahya Valisi Şerif Yılmaz'ın girişimleriyle, engelli vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için Milli Piyango İdaresinden temin edilen 29 tekerlekli sandalye sahiplerine teslim edildi.

Yılmaz, Valilik önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, engelli vatandaşların, yaşam kalitelerinin artırılması, hayatlarının kolaylaştırılması için düzenlemelerin ve kanunların uygulanması için çalıştıklarını söyledi.

Kütahya'da engellilerle ilgili sosyal çalışmalar hakkında çeşitli bilgiler veren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz aracılığıyla bakıma muhtaç engellilerimize insan onur ve haysiyetine yakışır bir şekilde yaşam sürmelerine destek amacıyla engellilerin bakımına destek sağlayan akraba ve yakınlarına 2012 yılı itibariyle toplam 16 milyon 763 bin 235 lira ve 2013 yılı haziran ayı itibariyle 8 milyon 249 bin 722 lira ödeme yapılmıştır. Evinde bakımı sağlanamayan veya bakacak kimsesi bulunmayan engellilerimizin bakımı için ilimizde 3 özel engelli bakım merkezi bulunmakta. Bu merkezlerde 260 engellimize 24 saat yatılı bakım hizmeti verilmekte ve bunların tüm giderleri devletimiz tarafından karşılanmakta. Engelli bakım merkezlerinden hizmet alan engellilerimiz için 2012 yılında toplam 4 milyon 218 bin lira ve 2013 yılı haziran ayı itibariyle 2 milyon 236 bin 178 lirası ödeme yapılmıştır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından eşi vefat eden kadınlara yönelik iki ayda 500 lira ödeme yapılmakta ilimizde de bu yardımdan 263 aile yararlanmaktadır."

Kaynak: AA