Ak Parti Ödemiş Danışma Kurulu’nda Gündem Dış Siyaset ve Yerel Seçimlerdi

AK Parti Ödemiş İlçe Teşkilatı’nın İlçe Danışma Kurulu, İzmir Milletvekili Nesrin Ulema’nın katılımıyla dün (Çarşamba) gerçekleştirildi.

Ak Parti Ödemiş Danışma Kurulu’nda Gündem Dış Siyaset ve Yerel Seçimlerdi
Toplantıda ağırlıklı olarak yerel seçim konusu ele alınırken, vekil Ulema, partililerden köy ve mahallelerde AK Parti’nin 11 yıllık icraatlarını anlatmalarını istedi.
AK Parti Ödemiş İlçe Teşkilatı toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem, AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Ali Hadim, AK Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikçoğlu, AK Partili belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katılım gösterdi.

Danışma Kurulu’nun açılış konuşmasını yapan AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Ali Hadim, her gün yarın yerel seçim varmışçasına çalıştıklarını belirterek, AK Parti teşkilatlarının köy ve beldelere başı dik şekilde rahatça gittiğini söyledi.

Ödemiş’i çıkmaz sokak olmaktan kurtaracak projelerin bir bir hayata geçirileceğini kaydeden Hadim, Ödemiş Organize Sanayi Sitesi için yapılacak girişimlerde İzmir Milletvekili Nesrin Ulema’dan yardım istedi.

Hadim’den sonra konuşmasını yapan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem de, partililerden yerel seçimlerde sandıklara sahip çıkmalarını istedi.

ÖDEMİŞ’TE YAŞANAN SU SIKINTISI
Badem, Ödemiş’te son bir ayda yaşanan içme suyu sıkıntısına da değinerek, ''Yıllar sonra ilk kez Ödemiş’te su kesintileri yaşanıyor. Artezyen kuyularının suyu Ödemiş’e yetmiyor. Biz birkaç yıl önce kapasitesinin %60’ı içme suyu olacak Rahmanlar Barajı’nı Ödemiş Belediyesi ile DSİ birlikte yapsın dediğimizde bizi ellerinin tersiyle itmişlerdi. Ama biz bu projeden hiçbir zaman vazgeçmedik. Rahmanlar Barajı’nın ihalesi geçtiğimiz günlerde yapıldı. DSİ tarafından yaptırılacak bu baraj ile Ödemiş ilerleyen yıllarda artık su sıkıntısı yaşamayacak. Kuyulara muhtaç olmayacak” diye konuştu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN EKİM AYINDAKİ İZMİR PROGRAMI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 12-13 Ekim tarihlerindeki İzmir programında Küçük Menderes havzasındaki ilçeleri ziyaret etmesinin de planlandığını söyleyen Badem, şöyle devam etti: “12-13 Ekim’de Başbakanımız İzmir’e geliyor. İzmir’de büyük bir miting düzenleyecek. Daha önce 200 bin kişinin katıldığı mitingden daha da geniş katılımlı olacak. Bu kez en az 250 bin kişiyi hedefliyoruz. Bununla ilgili saha çalışmalarımız olacak. Köy-köy, mahalle-mahalle gezip bu mitinge halkımızı davet edeceğiz. 12 Ekim’de yapılacak bu mitingin ardından 13 Ekim’de Başbakanımızın Ödemiş başta olmak üzere Küçük Menderes havzasındaki ilçeleri ziyaret etmesini planladık. Bu plan onaylanırsa Başbakanımız 13 Ekim’de Ödemiş, Tire ve Bayındır’da yapacağı ziyaretlerde halkımıza seslenecek”
“DİK DURMAK YALNIZLIKSA BU YALNIZLIK DEĞERLİDİR”
Badem’in ardından İzmir Milletvekili Nesrin Ulema da konuşmasını gerçekleştirdi. Ulema, yaptığı konuşmada önce dış siyasete değinerek, “Türkiye dış siyasette içinde bulunduğumuz süreçte kendisine yakışan bir tutum sergiliyor. Türkiye’nin antidemokratik hareketlere, darbelere, diktatörlere karşı sergilediği ilkeli duruşa karşı her gün muhalefet yeni argümanlar geliştiriyor. Bugün Türkiye’nin yalnızlaştığı söyleniyor. Darbelere, diktatörlere, zulmedenlere karşı bu dik duruş yalnızlıksa, bu yalnızlık çok değerli bir yalnızlıktır.

Türkiye yaşadığı coğrafyada yaşanan insanlık ve demokrasi ayıbını tüm dünyaya anlatmıştır. Hatırlayalım; bundan 10 yıl önce Türkiye’nin dış politika konusunda dediklerini dinleyen yoktu. Bugün ise Türkiye izlediği politikayla dünyanın gündemini belirliyor. Bu bölgede yaşayan halklar Türkiye’nin gözünün içine bakıyor” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARIMIZA AK PARTİ ÖNCESİNİ ANLATALIM”
Haziran ayının ilk günlerinde yaşanan Gezi Parkı olaylarının bir sivil darbe girişimi olduğunu öne süren Ulema, “Mayıs ayı sonu, Haziran ayı başında yapılanları da unutmamak lazım. Sandıktan umudu kesenlerin ‘Ağaçları kestirmeyeceğiz’ diyerek başlattıkları olayları herkes gördü. Burada dikkat edilmesi gereken noktalardan biri, 16-17 yaşında çocuklarımız meydanlara çok kolay geldiler. Demek ki burada anne-babalara önemli görevler düşüyor. Türkiye’nin nasıl bir geçmişten geldiğini, darbeleri, ekonomik krizleri, AK Parti döneminde büyümüş çocuklarımız bilmiyor. Ben kendi çocuklarıma ülkemizin yaşadığı o zor günleri anlattım. Herkes de bunu böyle yapmalı.

Başbakanımızın sandıkla yıkılamayacağını anlayanlar Başbakanımıza ‘Diktatör’ diyor. Diktatörlerin yaptıkları ortada. Diktatörler kendi halkını kimyasal silahlarla zehirleyip öldürüyor, meydanlarda yüzlerce insanı katlediyor.

Başbakanımız diktatör olsa, gazetelerde her gün Başbakanımız için ağza alınmayacak sözler yazılabilir mi? Gezi olaylarında da gördük, sadece gazetelere değil duvarlara bile neler yazıldı. Başbakanımız diktatör olsa bunlara izin verir mi” diye sordu.

“BURNUNUN DİBİNE HİZMET EDEMEYEN CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖDEMİŞ’E NASIL HİZMET GETİRSİN”
Bütünşehir süreci ve yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Ulema şöyle devam etti: “Ödemiş sanki yeni keşfedilmiş bir yermiş gibi seçimlere aylar kala, CHP’li Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş’e hizmet getirme derdine düştü. Yeni asfaltlanan yollar bir daha asfaltlanıyor. Yeni kaldırımlar bir kez daha kazılıyor. Bütünşehrin amacı her yere hizmetin daha etkin ulaşması. Bunu İl Özel İdareleri merkezden nasıl yapıyorsa Büyükşehir Belediyeleri de daha etkin şekilde yapacak. Kimse bahane üretmesin. Ancak İzmir, hizmet yoksunluğu nedeniyle isyan eder durumda. İzmir’de kendi burnunun dibine hizmet götüremeyen CHP’li Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş’e nasıl hizmet getirsin? CHP’li belediyeler kazara görevlerine devam ederlerse hizmet aksamaları olur mu? Evet olur. Bu nedenle hizmet akışı için yerel seçimler önemli. Biz AK Parti olarak İzmir’e hizmet etmeye hazırız. Hedefimiz hem Büyükşehir’de hem de ilçe belediyeleri. Bunun için halkımızdan destek istiyoruz.

Şu anda muhalefet belediyeleri her projenin önüne bir engel koyuyor. Hizmetin zamanında yerine ulaşması, daha hızlı hizmet için İzmir’e AK Partili belediyeler gerekiyor. İzmir’deki tüm projelerde karşınıza bir dava çıkıyor. Niyet hizmet etmek değil. Niyet; ‘AK Parti hizmet etmesin ki, biz de koltuklarımızı koruyalım’
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne merkezi hükümetten 2012 yılında 1,5 milyar lira destek sağlandığını biliyoruz. Kimse ‘AK Parti ayrımcılık yapıyor’ diyemez. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinin %90’ı merkezi hükümetten geliyor. Ödemiş de bir muhalefet belediyesi olmanın eksikliğini geçen sürede yaşadı. Bizim partililerimizden istediğimiz hem ilçe belediyemizi, hem de Büyükşehir Belediyemizi kazanmak için çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmamaları. Sandıklara sahip çıkmaları ve her yerde AK Parti’nin hizmet aşkını gururla anlatmalarıdır. Birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirirsek 2014 yılındaki yerel seçimlerde başarı gelecektir”
Toplantı basına kapalı olarak devam ederken, partililer İzmir Milletvekili Nesrin Ulema ile il ve ilçe yöneticileriyle düşüncelerini paylaştı.
Kaynak: İHA