Viyana Klasik Orkestrası'nın konseriyle başlayacak

Avrupa Festivaller Birliği(EFA) kapsamında bu sene 13'üncüsü yapılacak olan Side 13.Side Festivali, Viyana Klasik Orkestrası'nın konseriyle başlayacak

Viyana Klasik Orkestrası'nın konseriyle başlayacak
Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, 3 Eylül'de Viyana Klasik Orkestrası'nın 2 bin yıllık Side Antik Tiyatro'da vereceği konserle başlayacağı bildirildi. Antalya Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, yaptığı açıklamada, dönemin Kültür Bakanı İstemihan Talay'ın katkılarıyla başlayan Side 13. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nin bu sene 3 Eylül'de Viyana Klasik Orkestrası ve Balesi'nin antik tiyatroda vereceği konserle başlayacağını söyledi.

EFA kapsamında yapılan festivalin geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda sanat danışmanlığını Remzi Buhara'lının yaptığını belirten Uçar, 12 gün sürecek kültür ve sanat etkinliğinin kapanışının ise 14 Eylül'de Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin şef Antonio Pirolli'nin antik tiyatroda vereceği konserle sona ereceğini kaydetti. Festival etkinliklerinin ücretsiz olduğunun altını çizen Uçar, Side Festivali'nin dünyanın ilk 10 kültür ve sanat festivali içinde yer aldığını ve bununda Türkiye, Antalya, Manavgat ve Side için onur ve gurur kaynağı olduğunu kaydetti.

Uçar, festival etkinliklerinin Side Antik Tiyatro ve dünyaca ünlü Apollon Tapınağı'nda yapılacağını ifade etti. Uçar, 12 gün sürecek kültür ve sanat etkinliği ile ilgili şu bilgileri verdi: "Viyana Klasik Orkestrası ve Balesi; sanatseverlere Strauss ve Mozart'ın eserleriyle unutulmaz bir akşam yaşatacak. EFA üyesi olan Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, Türkiye'nin ve dünyanın saygın festivalleri arasında yer alıyor.

Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, 13. yılında açılışını önemli Viyana orkestralarının solistleri tarafından 1998 yılında kurulan Viyana Klasik Orkestrası ve Balesi ile Side Antik Tiyatrosu'nda yapacak. 3 Eylül akşamı saat 21,30'da gerçekleşecek konserin orkestra şefliğini, Volkan Mete Yalçın üstlenecek. Viyana Klasik Orkestrası ve Balesi açılış konserinde; Josef Strauss, Johann Strauss ve W. A. Mozart'ın eserlerinden bale, polka, vals ve marşların unutulmaz örneklerini 2 bin yıllık antik tiyatroda sanatseverler için seslendirecekler. Ayrıca Aylin Aslım Apollon Tapınağı'nda unutulmaz konser verecek. Yine 7 Eylül'de Enbe Orkestrası&Behzat Gerçekler ile Apollon Tapınağı'nda unutulmaz bir konser verecek."