İstanbul Polisinden Uyuşturucu Kaçakçılarına Operasyon

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uluslararası uyuşturucu ticareti yapan bir çeteye operasyon düzenledi.

Operasyonlarda 116 kilogram eroin, 54 kilogram kokain ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 4 ay süren bir çalışma sonucu uluslararası uyuşturucu ticareti yapan bir çeteye yönelik operasyon düzenledi.

Polis ekipleri ilk olarak çetenin İran’dan aldığı yüklü miktardaki eroin maddesini Karadeniz üzerinden Moldova’ya transfer edeceği bilgisine ulaşarak, eroin taşınan Tır’ı takibe aldı. Narkotik Polisi, Tır'ın güzergahı ile ilgili Gürcistan polisine bilgi verdi. Gürcistan polisi, içinde eroin bulunan Tır’ı sınırı geçtikten kısa bir süre sonra Tiflis’te durdurdu. Tır’da yapılan aramalarda, Tır’ın dorsesinin tavan kısmına saklanmış, 232 paket halinde 116 kilogram eroin maddesi ele geçirildi. Operasyonda Adnan S. ve Simone B. isimli şahıslar gözaltına alınırken, Türk polisinin desteği ile gerçekleştirilen operasyonda ele geçirilen 116 kilogramlık eroin maddesinin Gürcistan’da son 10 yılda en çok uyuşturucunun yakalandığı operasyon olduğu öğrenildi.

Söz konusu çeteyi takip etmeye devam eden polis ekipleri, çetenin bu kez Avrupa’dan Türkiye’ye kokain maddesi sokacağı bilgisine ulaşırken, bu kapsamda bir otomobil ve bir Tır’ı takibe aldı. İlk olarak 3 Ağustos’ta Tır’a operasyon düzenleyen polis, Kapıkule’den giriş yapan Tır’ı takibe aldı. Kapıkule’den giriş yaptıktan sonra otobana giren Tır’ı durduran polis ekipleri, araçta yaptıkları aramalarda 32 kilo 500 gram kokain maddesi ele geçirdi.

Kokain bulunan Tır’a düzenlenen operasyon anları polis kameralarına yansırken, polisin takibi ve Tır’a yapılan operasyon filmleri aratmadı. Olayda tır sürücüsü Murat F. gözaltına alındı.

Otomobili de takibe alan polis ekipleri, söz konusunu araca otoban Esenyurt mevkiinde operasyon düzenledi.

Otomobilde arama yapan polis ekipleri, aracın yakıt deposunda zula halinle 22 kilo 200 gram kokain maddesi ele geçirildi. Uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı iddia edilen gruba yönelik 3 ayrı operasyonda çete lideri olduğu iddia edilen Fethi Çiğdem, Özgür İ., Şenol A., Halil U., Chyukryu Mehmedemin H., Murat F., Adnan S. ve Simon B. olmak üzere 8 kişi gözaltına alınırken, gözaltına alınan şahıslar mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA