Çankaya’da İki Yeni Sanat Merkezi İki Yeni Sergi

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Kızılay kent merkezini canlandırmak ve sanatı her kesimden insanın ulaşabileceği bir hale getirmek üzere açtığı Galeri Kara’nın ardından, Galeri Uray ve Müze Çankaya’yı Ankaralıların hizmetine sunuyor.

Çankaya’da İki Yeni Sanat Merkezi İki Yeni Sergi
Başkan Tanık, iki farklı sergiyle açılacak Çankaya Belediyesi Emek Hizmet Binası’nın altında bulunan sanat merkezlerini halkın kullanımına sunmaktan onur duyduklarını ifade etti.

Tanık, yeni toplumcu belediyecilik anlayışları gereği, yaşanabilir bir kent ortamı, sosyal ve kültürel çeşitliliğin yeşerdiği bir Kızılay oluşturma amacı taşıdıklarını ifade ederek, sanat merkezlerinin farklı sanat çalışmaları için atölye olarak da kullanılabileceğini belirtti.

Başkan Tanık, kısa bir süre sonra Maltepe'deki ‘Çankaya Çarşı’ içindeki çok sayıda sinema, tiyatro ve sergi salonundan oluşan sanat merkezini de hizmete sunacaklarını söyledi.

“HASRETİM İSTANBUL”
Müze Çankaya, 2 Eylül 2013 tarihinde “Hasretim İstanbul” sergisiyle açılacak. Sergide, İstanbul’u farklı zamanlarda, farklı nedenlerle terk etmek zorunda kalan ve artık yaşamlarını Atina ve Selanik’te sürdüren 47 eski İstanbullu Rum’un hikayesi toplanıyor. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti tarafından desteklenen Lozan Mübadilleri Vakfı’nın "Hasretim İstanbul- İstanbul Rumlarının Göç Öyküleri ve Özlemleri" sergisinin açılışı saat 18.00’de.

GALERİ URAY’DA “BARIŞ”
Uray Sanat Galerisi’nin açılışı ise, 5 Eylül 2013 tarihinde “Barış” temalı sergiyle gerçekleşecek. 29 Eylül tarihine kadar açık kalacak sergide, Ankaralı olan ya da uzun süredir Ankara’da yaşayan 44 sanatçının resim, baskı resim, heykel ve fotoğraflardan oluşan işleri yer alacak.
Kaynak: İHA