Ayvacık'ta 30 Yıllık Hayal Gerçek Oluyor

Samsun’un Ayvacık ilçesini, Amasya’nın Taşova ilçesi Alpaslan beldesi ile bağlayacak 30 yıllık karayolu hayali sonunda gerçekleşiyor.

Ayvacık'ta 30 Yıllık Hayal Gerçek Oluyor
22 milyon 500 bin liralık karayolu 8 metre genişliğinde ve 40 kilometre uzunluğunda olacak.
Samsun'un Ayvacık ilçesi ile Amasya'nın Taşova ilçesi Alpaslan beldesi arasında yaklaşık 30 yıl önce programa alınan karayolu, Ayvacık ilçesi Hasan-Suat Uğurlu Barajı kenarından başlayacak. Güzeltepe, Güzelyurt, Ardıç, Uğurlu ve Çarşı istikametinden geçecek karayolu, Çamlıkale, Esenyurt, Çökekli köyleri ile birlikte Amasya'nın Taşova ilçesi Alpaslan beldesinde sona erecek. 40 kilometrelik karayolu 8 metre genişliğinde ve 22 milyon 500 bin liraya mal olacak.

AK Parti Ayvacık İlçe Başkanı Kemalettin Gökçe, ihaleyi alan yüklenici firmanın Çarşı köyü kavşağında şantiyesini kurarak malzemelerini getirmeye başladığını, çalışmanın 2014 yılı sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Gökçe yaptığı açıklamada, “30 yıllık rüyamız Eynel Köprüsü sonrasında bir 30-40 yıllık rüyamız olan Ayvacık- Amasya Taşova İlçesine bağlayacak karayolu hayallerimiz de gerçekleşiyor. 2002 yılında iktidara geldiğimizde bu karayolu harita üzerinde açık ve kullanılan bir yol olarak gösteriliyordu ama kullanılamıyordu. Bizim iktidarımız döneminde şükürler olsun ki tamamlamayı başaracağız" dedi.

Gökçe sözlerine şöyle devam etti: "Bu çalışma ile birlikte Ayvacık ilçemizin önü açılacaktır. Bu bölgenin doğa e turizm bölgesi olarak ihale edilmesi nedeniyle İç Anadolu Bölgesi’nden geleceğini düşünürseniz ilçemiz makus talihini kısa sürede aşacaktır. 2014 yılı sonuna kadar bu yolumuzun alt yapı çalışması ve stabilize çalışması tamamlanacak ve tahmini olarak 2015 yılında ise Karayolları Müdürlüğümüz üst yapı olarak dile getirdiğimiz sathi yani asfalt çalışmasını yaparak çalışmayı tamamlayacağız. Ayvacık-Çarşamba arasındaki karayolu çalışmalarımız da sürüyor. Kısa sürede bu yol da tamamlanacak.”
Kaynak: İHA