Eski Yağ Fabrikası Sanat Galerisi Oldu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, belediyenin düzenlediği yaklaşık üç asırlık zeytinyağı fabrikası sanat galerisi haline geldi.

Eski Yağ Fabrikası Sanat Galerisi Oldu
Yağcı Zeytinyağı Fabrikası Kültür Merkezi adı verilen tarihi taş bina çok sayıdaki sergiye ev sahipliği yapıyor. İskele mahallesinde Yat Limanı yanında bulunan iki katlı tarihi bina sanat galerisi haline geldi. Belediyenin öncülüğünde düzenlenen sergilerde çok sayıda sanatçı da eserlerini burada görücüye çıkarmaya başladı.

İlk sergisini açtığını anlatan Engin Karabağlar, “Benim açmış olduğu ilk sergim. Emekli ziraat mühendisiyim. Emekli olduktan sonra çalışmalarıma hız verdim. Sergimin böyle tarihi olan zeytinyağı fabrikasında olması da benim için kıvanç verici. Buradaki insanların sanatçı ve sanata gösterdiği değer ayrıca insana onur vermekte. İlk sergimin burada olmasından dolayı mutluyum. Burhaniye için zeytinyağı fabrikasının sergi salonu olması hem zeytin ve zeytinciliğin geliştirilmesi veya gösterilmesi açısından hem sanatçının böyle bir mekanda çalışmasından dolayı. Çok güzel” dedi.

Ressam Sevgi Kebapçıoğlu da, “Emekli oldum bu işleri yapmaya başladım. Mozaik, üç boyutlu resimler ve bir çok el sanatı ürünleri yapmaya başladım. Şimdiye kadar 5-6 tane sergi açtım. Ama en güzel sergimin bu olduğuna inanıyorum. Şimdi burası eskiden zeytinyağı fabrikasıymış. Sonra belediye burayı kültür merkezi yapmış. Taş bina. Taş bina da benim yaptığım mozaik resimlere son derece uygun. Ben bundan dolayı da çok mutluyum. Özellikle taş mozaiklerin burada sergilenmesi, ayrıca beni de çok mutlu ediyor” dedi.

Kaynak: İHA