Eski Yağ Fabrikası Sanat Galerisi Oldu
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, belediyenin düzenlediği yaklaşık üç asırlık zeytinyağı fabrikası sanat galerisi haline geldi.

İlk sergisini açtığını anlatan Engin Karabağlar, “Benim açmış olduğu ilk sergim. Emekli ziraat mühendisiyim. Emekli olduktan sonra çalışmalarıma hız verdim. Sergimin böyle tarihi olan zeytinyağı fabrikasında olması da benim için kıvanç verici. Buradaki insanların sanatçı ve sanata gösterdiği değer ayrıca insana onur vermekte. İlk sergimin burada olmasından dolayı mutluyum. Burhaniye için zeytinyağı fabrikasının sergi salonu olması hem zeytin ve zeytinciliğin geliştirilmesi veya gösterilmesi açısından hem sanatçının böyle bir mekanda çalışmasından dolayı. Çok güzel” dedi.
Ressam Sevgi Kebapçıoğlu da, “Emekli oldum bu işleri yapmaya başladım. Mozaik, üç boyutlu resimler ve bir çok el sanatı ürünleri yapmaya başladım. Şimdiye kadar 5-6 tane sergi açtım. Ama en güzel sergimin bu olduğuna inanıyorum. Şimdi burası eskiden zeytinyağı fabrikasıymış. Sonra belediye burayı kültür merkezi yapmış. Taş bina. Taş bina da benim yaptığım mozaik resimlere son derece uygun. Ben bundan dolayı da çok mutluyum. Özellikle taş mozaiklerin burada sergilenmesi, ayrıca beni de çok mutlu ediyor” dedi.
