Kocaeli Caddelerinde Araçlar Hatalı Park Yapamayacak

KOCAELİ - Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanacak Elektronik Denetleme Sistemi ile kentte hatalı park eden araçlar tespit edilecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, mobil EDS'li park kontrolünün ulaşımda trafik akışı ve güvenliğinin düzenlenmesi amacıyla uygulananacağı belirtilerek, yeni sisteme göre şehir merkezindeki park ihlallerinin seyyar EDS aracıyla takip edileceği kaydedildi.

Mobil EDS aracının sabit ihlal tespit noktası kurulamayan bölgelerde denetleme yapacağına işaret edilen açıklamada, olay algılama ve izleme yetenekleri olan ileri teknoloji ürünü aracın hareketli kameralar ve yüksek kapasiteli algılayıcılarla donatılmış mobil sistemle çalışacağı bildirildi.

Açıklamada, aracın 3 kameraya sahip olduğu belirtilerek, şunlar vurgulandı:

"EDS aracı, şehir içinde dolaşarak hatalı park eden araçların fotoğraflarını çekecek. Park ihlali yapan araçları tekrar aynı yerde tespit eden seyyar EDS, araçlara park cezası uygulayacak. Mobil EDS aracı, sahip olduğu kamera sistemleriyle park yasağı bulunan arterlerde parklanma ihlali yapan araçların yanından plakalarını okuyarak geçecek. Araç, belirlenen süre sonrasında ikinci geçişinde yine parklanma olduğunu tespit ettiğinde ilgili araç plakalarına idari para cezası yazabilecek. Araçlarda bir şoför, bir ön kamera görevlisi, bir tepe kamera görevlisi bir de görüntü takipçisi olmak üzere 4 kişi görev yapacak.

Yeni sistemle ilimizde araç park, kırmızı ışık, hız ve emniyet şeridi ihlallerinden kaynaklanan trafik problemlerinin önüne geçilerek güvenli ve konforlu bir ulaşım sağlanacak."

Kaynak: AA