Canikte Yamaç Paraşütü Etkinliği İptal Edildi

Samsun'un Canik ilçesinde düzenlenecek olan Yamaç Paraşütü etkinliği Mızır ve Suriye'de yaşanan katliamlardan dolayı iptal edildi.

Canikte Yamaç Paraşütü Etkinliği İptal Edildi
Mısır El Ezher Üniversitesi mezunu olan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Mısır, Suriye ve dünyada müslümanlara yönelik uygulanan şiddet ve katliamları nefretle kınadığını söyledi.

Başkan Genç, "Katliamlar karşısında susmak cinayete ortak olmaktır. Biz de Canik Belediyesi olarak sessiz ve duyarsız kalmayarak Yamaç Paraşütü etkinliğimizi iptal ettik" dedi

Başkan Osman Genç, başta Mısır ve Suriye olmak üzere dünya genelinde müslümanlara karşı uygulanan katliamlarla ilgili yaptığı açıklamada, "Mısır'daki yönetimin barışçıl gösterilere karşı şiddete başvurmasını kınıyorum. Hiç bir şiddet olayına karışmayan sivil halkın üzerine ateş açılması ve keskin nişancılar vasıtasıyla sivil halkın hedef alınması ağır bir suç teşkil etmektedir. 30 Haziran'dan bu yana, kardeş Mısır halkının yaşadığı can kayıplarından darbe yoluyla demokratik ve sivil yönetime el koyan mevcut idare sorumludur. Mısır'daki darbeye tek darbe diyen lider Sayın Başbakanımızdır. Bu da Başbakanımızın ülkemize yakışan duruşunu göstermektedir" diye konuştu.

Mısır'da darbecilerin insanlık suçu işlediğini ifade eden Başkan Genç, şunları söyledi: "Bu katliamı işleyenler kadar, sessiz kalanlar bu cinayetlerden sorumludur. Masum kadınlar, çocuklar alçakça katledilirken, insanlar artık meydanlara kefenlerini giyip çıkarken, görmedim bilmiyordum demek bu cinayetlere ortaklık etmektir. Mısır'da demokrasi, milli irade katledilmiştir. Şimdi de millet katlediliyor. Bütün bunlar karşısında duyarsız kalamayız. Şiddete başvurmadan, demokratik mücadele veren Mısır halkının onurlu ve haklı mücadelesini destekliyoruz. Aynı şekilde Suriye ve dünyanın değişik yerlerinde müslüman kardeşlerimize yönelik şiddet ve katliamları nefretle kınıyorum. Bu manada Canik Belediyesi olarak müslümanlara yönelik uygulanan katliamlara duyarsız kalmayarak 31 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde düzenleyeceğimiz 2. Yamaç Paraşütü Şenliği'ni iptal ettik. Hayatını kaybeden Mısırlı ve tüm Müslüman kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."
Kaynak: İHA