Ak Parti Adaylarında Öncelik Teşkilattan Gelen İsimler

AK Parti Muğla Ağustos Ayı İl Danışma toplantısı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi salonunda yapıldı.

Ak Parti Adaylarında Öncelik Teşkilattan Gelen İsimler
Toplantıya AK Parti İzmir Milletvekili ve Muğla Koordinatörü Aydın Şengül, İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İl Başkanı Nihat Öztürk, Belediye Başkanları, İlçe ve Belde Başkanları, kadın ve gençlik kolları, belediye ve il genel meclis üyeleri ve partililer katıldı.

“DİKTATÖRLÜK SUÇLAMASINDA BULUNANLAR MISIR VE SURİYE’YİGÖRMÜYOR”
Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, AK Parti'nin kurulduğu 14 Ağustos 2001 tarihinden bu yana çok büyük badireler atlattığını belirterek, “Partimiz halkımızın desteği ve güveniyle bu badireleri geride bıraktı. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan hakkında diktatörlük suçlamasında bulunanlar oldu. Ama nedense son günlerde Suriye ve Mısır'da yaşanan olayları bu kesim görmezden geliyor” dedi.

“HEDEFİMİZ BÜYÜKŞEHİR”
İl Başkanı Öztürk, 2014 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler ile ilgili yaptığı konuşmada, “Muğla önümüzdeki yerel seçime büyükşehir olarak girecek. AK Parti Muğla il teşkilatları olarak yeni kurulan Menteşe ve Seydikemer ilçeleriyle 13 ilçede seçim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öncelikli hedefimiz Muğla Büyükşehir Belediyesi ve 13 ilçeyi AK belediyecilik anlayışıyla yönetmek. Bunun için ilçe, belde ve köylerimizde teşkilatımızın tüm birimleriyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

“GÖCEK İKİNCİ TÜNELİ PARASIZ”
AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa ise Muğla'ya yapılacak yatırımlar ve yerel seçimlerle ilgili bilgi verdi. Milletvekili Boğa, “Dalaman-Fethiye arasında iktidarımız döneminde yapımı başlanan ve tamamlanan Göcek Tüneli'nin ikincisinin yapılacağı müjdesini daha önce vermiştik. Kamuoyunda tünel geçişinin paralı mı, yoksa parasız mı olacağı tartışılıyor. Tünelin yapım işini Karayolları Genel Müdürlüğü üstlendi. Karayolları Antalya 13. Bölge Müdürlüğü çalışmalara başladı.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan tünelin geçişi ücretsiz olacak” diye konuştu.

“İDEALLERİMİZ BÜYÜK”
AK Parti İzmir Milletvekili ve Muğla Koordinatörü Aydın Şengül ise, "Son dönemde yaşadığımız olaylar, siyaset yaptığımız partinin ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Dünya'da yaşanan olaylara karşı biz susamayız. Yarın çocuğumuza bunun hesabını veremeyiz. Eğer biz inançlı bir nesil yetiştirmk istiyorsak, bunu ilk önce kendimiz yapmalıyız. Duruşumuzla çocuklarımza örnek olmalıyız. Evet biz yerelde de iktidar olmalıyız diye mücadele ediyoruz. Biz doğruları anlatalım, yüreğimizi açalım Oy veren verir vermeyen vermez. Hedeflerimiz ve ideallerimiz çok büyük. Özelikle dünyada yaşanan olayları gördükçe daha da bilinçleniyoruz" dedi.

“SEÇİLECEK KİŞİ, TEŞKİLATIN TOZUNU YUTMASI LAZIM”
Şengül, önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimler hakkında yaptığı konuşmasında, yerel seçimlerde aday olacak isimlerin öncelikle teşkilatın tozunu yutmuş kişilerden olmasını isteyerek, “Teşkilattan gelen bir kardeşiniz olarak, yerel seçimlerde görev alacak arkadaşlar öncelikle teşkilatın tozunu yutmuş çilesini çekmiş, çalışmalarda koştururken alın teri dökmüş arkadaşlar olması için elimden her şeyi yapacağım. Çalışmalarda yer almayan, seçimler geldiğinde ortaya çıkıp belediye başkanı meclis üyesi olmak yok. Gönlü bizde olan bulunduğu konum itibariyle çalışmalara katılamayanlar olabilir. Onları tenzih ediyorum. Onlar işlerinde ayrıldıktan sonra bu makam ve mevkilere talip olabilir. İlçe teşkilatlarımız 'Bulunduğumuz bölge çok zor. Ne yaparsak yapalım bize oy vermezler' demesin. Eğer bunu kabullenirseniz baştan kaybedersiniz. Tüm ilçelerimiz yerelde iktidara gelmek için inanacak ve canla başla çalışacak. Siz inanmazsanız, karşıdaki insanı inandıramazsınız. İnşallah Muğla Büyük Şehir Belediyesi'ni önümüzdeki seçimlerde AK belediyecilikle tanıştıracağız" dedi.

Kaynak: İHA