Suriyeli Aile Camiye Sığındı

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Halep'ten Türkiye'ye gelen bir anne, iki kızı ve bir torunu, Gaziantep’in İslahiye ilçesindeki Merkez Dervişiye Camii'nin bayanlar için ayrılan bölümünde kalıyor.

Suriyeli Aile Camiye Sığındı
Halep'ten Türkiye'ye gelen Suriyeli aile, İslahiye Merkez Dervişiye Camii'ne sığındı. Çarşı esnafının kendilerine yardımcı olduğunu ve ihtiyaçlarını karşıladığını belirten 60 yaşındaki Hatice Fani, 4 gün önce İslahiye’ye geldiklerini belirtti.

Savaşta hiçbir şeylerinin kalmadığını, evlerinin Esed askerlerince bombalanması sonucu ailedeki herkesin bir tarafa dağıldığını anlatan Hatice Fani, 7 kızı ve bir oğlunun olduğunu, diğerlerinin Lübnan ile Ürdün’e gittiklerini ve birbirlerinden haberdar olmadıklarını söyledi.

Fani, yanında 24 yaşındaki kızı İmam Ahmed Salih ile 43 yaşındaki dul kızı Muna Ahmed Salih ve 6 yaşındaki torunuyla savaştan kaçtıklarını belirtti.

Muna Ahmed Salih ise, kendisinin astım hastası olduğunu, Türklerden her türlü yardımı gördükleri için memnun olduklarını belirterek, kendilerine uzanacak bir yardım eli beklediklerini, barınabilecekleri bir oda dahi olsa yeterli olduğunu söyledi.

Vatandaşların gösterdiği ilgiden memnun olduklarını belirten Salih, Türk halkına kendilerine kucak açmasından dolayı teşekkür etti

Suriye'de yakınlarının her birisinin bir yere dağıldığını, üç yıldır haber alamadıklarını söyleyen sığınmacılar, bir an önce savaşın bitmesini dileyerek, vatanlarına dönecekleri günü sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti.

Caminin bayanlar için ayrılan bölümünde kalan aile, önce Kilis'e geldiklerini, ancak orada parkta kaldıklarını, yağmur yağınca sıkıntı yaşadıkları için İslahiye'ye geldiklerini söyledi.

Muna Ahmed Salih, gazetecilerin "Çadırda yer olursa orada kalır mısın" sorusuna ise, çadırda kalmanın zor olduğunu, kendisinin terzi olduğunu ve eğer fırsat verilirse çalışarak dışarıda hayatlarını devam ettirmek istediklerini belirtti.

Salih, vatandaşların kendilerine battaniye, yastık, minder ve yiyecek yardımı yaptıklarını söyledi.

Suriyeli aileye simit ve çay getiren esnaf ise, yardımcı olmak için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Kaynak: İHA