Afyonkarahisar'da "Zafer Turnuvası" Düzenlendi

Büyük Taarruz'un 91. yıl dönümü kutlamaları kapsamında bu yıl ilk kez futbol ve tenisi müsabakalarını kapsayan "Zafer turnuvası" düzenlendi.

26 Ağustos Tabiat Parkı'nda düzenlenen turnuvaya 10, 12 ve 14 yaş grubundan 120 sporcu katıldı.

Sporcuların ödülleri Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, tarafından Şuhut ilçesindeki kutlamalarda verilecek.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, içinde bulunulan Zafer Haftası'nın önemli olduğunu ve haftayı dolu dolu geçirmek için çeşitli turnuvalar düzenlediklerini söyledi.

Kuşçu, "Hem futbol hem de tenis turnuvası düzenledik. Yaklaşık 120 sporcu katıldı.

Şu anda da burada tenisin yarı final ve final maçları oynanıyor. Bunun birincisini düzenledik bundan sonra inşallah geleneksel hale getireceğiz" dedi.

Zafer Haftası etkinlilerine gelen katılımcılarla birlikte Büyük Taarruz Harekatı'nı hatırlatmak için üzerinde silah sandıkları ve aslına uygun maket top mermilerinin bulundğu kağnı ve demir tekerlekli at arabalarının da korteje katılacağını ifade eden Kuşçu, şöyle konuştu:

"25 Ağustos gecesi başlayacak olan Zafer Yürüyüşü etkinliklerinde ışık şelalesi ve volkan gösterisi, uğurlama noktasında ise lazer ve havai fişek gösterisi yapılacak. Savaş atmosferi oluşturabilmek için ses bombaları atılacak. Zafer yolunun büyük oranda aydınlatılması sağlanacak. Zafer yolu boyunca 13 ayrı noktada mola noktaları oluşturuldu. 5 mola noktasında stant oluşturularak buralarda ücretsiz broşür, su, ayran, yiyecek, kaşkol, meşale ve yine ilk kez kalpak dağıtımı yapılacak. Etkinlikler kapsamında bu yıl ilk kez gelen misafirlere kalpak dağıtacağız. Onun dışında kutlamalara katılan misafirlerlere Büyük Taarruz harekatını hatırlatmak için üzerinde silah sandıkları ve aslına uygun maket top mermileri bulunan kağnı ve demir tekerlekli at arabaları da Şuhut Atatürk Evi ile Şuhut Stadyumu arasındaki korteje katılacak."

Kuşçu, tüm hazırlıkların eksiksiz tamamlandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA