70'ine Merdiven Dayayan Nineden Torunlarına İğne Oyası Çeyiz

HATAY - Gittiği kursta öğrendiği iğne oyasıyla torunlarına çeyiz yapan 69 yaşındaki Emine İsaoğlu, şimdi de torunlarının çocukları için elindeki kasnağa birbirinden güzel motifleri desen desen işliyor.

8 torunla 3 torununun çocuğunu gören ve kursta öğrendiği el emeği göz nuru iğne oyasını örtülerine işleyen İsaoğlu, ilerlemiş yaşına aldırmadan torunlarına çeyiz yapıyor.

Torunlarını evlendirdikten sonra da torunlarının çocuklarına işlemeye devam eden İsaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, canından çok sevdiği torunlarına kendisinden bir hatıra bırakmak için yıllar sonra kursa giderek el işi öğrendiğini söyledi.

Çocukluktan beri el işlerine ilgisi olduğunu belirten İsaoğlu, '"2 yıl önce el nakışları kursuna giderek iğne oyasını öğrendim. Kendimi çok güzel geliştirdim, önceleri torunlarıma çeyiz olsun diye işledim. Onları evlendirdim şimdi de torunlarımın çocuklarına geldi sıra. Gözümün gördüğü kadar yapacağım" diye konuştu.

Gözünde gözlükleriyle ilmek ilmek dokunuduğu el işinin kendisini çok mutlu hissettirdiğini ifade eden İsaoğlu, evde oturan yaşlı kadınlara da tavsiyede bulunarak kendilerini teselli etmelerinin yanı sıra torunlarına da birer hatıra bırakabileceklerini belirtti.

İğne oyasının çok dikkat ve zahmet isteyen bir iş olduğunun altını çizen İsaoğlu, tüm bunlara rağmen öğrenmenin yaşının olmadığını savunuyor.

Kaynak: AA