19. Altınoluk Antandros Yaşama Saygı Kültür ve Sanat Festivali

BALIKESİR - 19. Altınoluk Antandros Yaşama Saygı Kültür ve Sanat Festivali başladı.

Bandırma Belediyesi Bandosu eşliğinde Altınoluk Belediyesi önünden dün kortej yürüyüşüyle başlayan festivalin açılış konuşmasını yapan Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, "Kazdağları'nın eteğinde büyük bir mahalleye çevrilen, 10 numaralı ilin 1 numaralı beldesinden sevgi ve saygılarımı sunuyorum" diyerek sözlerine başladı.

Özpolat, 4 yılı aşkın bir süredir görev yaptığını belirterek, "7 ay sonra da hem bu görev, hem de belediyemizin tüzel kişiliği sona erecektir. Yani belediyemiz kapanacak. Türkiye'nin en büyük mahallesi olacağız. Yine de hizmetlerimize aralıksız devam ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından fotoğraf ve resim sergilerinin açılışı yapıldı, Altınoluk Belediyesi Akçam Otel'de kokteyl düzenlendi.

Festivalin ilk gününde Ukrayna Eldarado Tiatr topluluğu, Ahmet Anılan yönetimindeki Altınoluk Halk Oyunları ekibi ile Balıkesir Ritmin Dansı ekipleri gösteriler sundu.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Balıkesir Milletvekilleri Nedret Akova ve Haluk Ahmet Gümüş'ün de katıldığı festivalin ilk gün akşamında, Amfi Tiyatro'da İstanbul Sahne Tiyatrosu'nun "Buyur Buradan Kaç" adlı oyunu sahnelendi.

Bugün ise festival etkinlikleri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından organize edilen "Çocuk Olmak Hakkımız" adlı İDA Mitolojik Yürüyüşü ile başladı.

Briç ve satranç turnuvalarının ardından "Kırk Yamada Bir Ömür" sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

İkinci günün Tolga Çandar konseriyle son bulacağı festival kapsamında, Tiyatro Mavi'nin "Bulutlar Bize Kalsın" adlı çocuk tiyatrosu sahneye konulacak, Bulgaristan, Macaristan, Romanya ve Ukrayna'nın yanısıra Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Kırklareli ile Altınoluk halk oyunları ekipleri gösteri sunacak.

Kaynak: AA