'pentedattilo Film Festivali' İtalya'da Başlıyor

"Pentedattilo Film Festivali", İtalya'da 23-24-25 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

'pentedattilo Film Festivali' İtalya'da Başlıyor
Festival adını, İtalya'nın Calabria bölgesindeki bir hayalet şehirden alıyor.
Bu sene 8.'si düzenlenen kısa film festivali, her yıl dünyanın 100'e yakın ülkesinden 2 bine yakın başvuru alıyor. Festivalin 4 tane yarışmalı bölümü ve 2 tane de yarışma dışı bölümü var. Festivalde, 150'ye yakın kısa film gösteriliyor.

Türkiye'den festivale gidecek olan Koray Sevindi, bu yılki festivalin jüri üyelerinden biri olacak ve Thriller bölümünün başkanlığını yapacak. Sevindi, geçen yıl bu festivalde Ekmek (Bread) kısa filmiyle ‘En İyi Film Ödülü’nü kazanmıştı.

KORAY SEVİNDİ
İstanbul'da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümlerini bitirdi. Bu dönemde pek çok kısa filmde, belgeselde ve reklamda yönetmen yardımcılığı yaptı. New York Film Academy'de yönetmenlik üzerine eğitim aldı. Kısa filmi Ekmek (Bread) İtalya, Hollanda, ABD, Yunanistan ve Türkiye'den beşi ‘En İyi Film Ödülü olmak üzere toplam 12 ödül kazandı ve dünya çapında 70'e yakın festivalde gösterildi. Animasyon projesi Kafa (The Head) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapım desteği kazandı. Potansiyel ve Hayal Perdesi dergilerinde sinema üzerine mizah ve eleştiri yazıları yazan Sevindi, şu anda İstanbul Sinema Merkezi'nde koordinatörlük ve eğitmenlik yapmakta, sinema ile ilgili teorik ve pratik çalışmalarına devam etmektedir.
Kaynak: İHA