Minik Eller, Suriyeli ve Mısırlı Çocuklar İçin Semaya Açıldı

AMASYA - Suluova İlçe Müftülüğünün sona eren yaz Kuran kurslarının yıl sonu etkinliğinde öğrenciler, Suriye ve Mısır'daki çocuklar için dua etti.

Yaz Kur'an kurslarında dini eğitim alan ilçedeki 3 bin öğrenciden 300'ü yıl sonu etkinliğinde öğrendikleri bilgi ve becerileri sergiledi.

Belediye Anfi tiyatroda düzenlenen etkinlikte sahne alan 300 Kur'an kursu öğrencisi "Hicret" konulu bir gösteri sunarak, çeşitli ilahiler okudu ve semazen gösterisi yaptı.

Öğrenciler toplu halde, Suriye ve Mısır'da zulme uğrayan çocuklar için de dua ederek, yaşanan zulmün bitmesini ve tüm dünya çocuklarının mutlu bir dünyada yaşamasını dilediler.

AK Parti Amasya Milletvekili Dr. Avni Erdemir, çocukların performansından son derece etkilendiğini ifade ederek, "Günahsız ve masum kalplerinizle dini bilgilerinizi sergileyip İslam dünyası için dua ettiniz. Sizlerin o güzel dualarınız bizlerin de duası olsun. Mısır'da, Suriye'de zulüm gören çocuk kardeşleriniz için ettiğiniz dualarınız bizim de duamız olsun. İnşallah dualarınız ve dualarımız İslam aleminin barış ve huzura kavuşmasına vesile olacak" dedi.

İl Müftüsü İsmail İpek ise, başarılı bir eğitim döneminden sonra çocukların aldıkları dini eğitimleri etkili bir şekilde sergilediklerini söyledi.

İki aylık yaz dönemi boyunca ilçedeki 96 cami ve Kur'an kursunda 152 din görevlisi nezaretinde toplam 3 bin çocuğun dini bilgilerin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunduğunu belirten İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş ise, "Son derece verimli geçen kurslarımızda bu çocuklarımız içinden yaz Kur'an kursuna katılarak 5 vakit namazını camide kılan 16 çocuğumuza ödül olarak birer adet bisiklet hediye ettik" diye konuştu.

Etkinliğe, Kaymakam Harun Sarıfakıoğlu, Çorum İl Müftüsü Mehmet Aşık'ın yanı sıra diğer protokol üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Kaynak: AA