Kamu Sen Genel Başkanı Koncuk’tan Açlık Eylemi Yapan Öğrencilere Destek Ziyareti

Abdi İpekçi Parkı’nda açlık grevi yapan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencilerini ziyaret eden Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “YÖK 750 bin Açıköğretim Fakültesi öğrencisinin haklı taleplerini yerine getirmeyecekse, kimin taleplerini yerine getirecek” dedi.

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Sıhhıye Abdi İpekçi Parkı’nda açlık eylemi yapan öğrencileri ziyaret edip moral verdi. Eylem yapan öğrencilerle bir süre sohbet eden Koncuk, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin ellerinden alınan haklarının tekrar verilmesini talep etti.

Bütün öğrencilere verilen bütünleme (BÜT) sınav hakkının Açıköğretim Öğrencilerine verilmemesinin kabul edilemeyeceğini savunan Koncuk, “Açıköğretim fakülteli arkadaşlarımızın BÜT hakkının maliyeti yüzünden verilemeyeceğini söylüyorlar. Bu arkadaşlarımız kimseden para istemiyor. Hatta bir masrafı varsa kendi cebimizden karşılayalım diyor. Arkadaşlarımız herkese verilen BÜT hakkının kendilerine de verilmesini istiyor. Soruyorum; "YÖK 750 bin Açıköğretim Fakültesi öğrencisinin haklı taleplerini yerine getirmeyecekse kimin taleplerini yerine getirecek?” diye konuştu.

Kamu Sen Başkanı Koncuk, açlık grevi yapan öğrencilerden herhangi birinin hastalık yaşaması durumunda mesuliyetin YÖK ve Cumhurbaşkanı’na ait olduğunu, Cumhurbaşkanı Gül’ün bu sese cevap vermesi gerektiğini söyledi.

YÖK’ün ve siyasetçilerin açlık grevi yapan öğrencilerin taleplerine karşı sessiz kalmamaları gerektiğini belirten Koncuk, “Bu kadar haklı bir talep nasıl cevap bulmaz. Bu kardeşlerimizin ne ihtiyacı varsa, siyasi görüşleri her ne olursa olsun bizi ilgilendiriyor. Umarım bu problem en kısa zamanda çözülür” dedi

Kaynak: İHA