Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Asmussen'in Açıklaması

ATİNA - Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Yörg Asmussen, Yunanistan'a yeni bir yardım paketi konusunun faiz dışı kredi sağlanması durumunda nisandan sonra ele alınabileceğini söyledi.

Atina'yı ziyaret eden Asmussen, Yunanistan Maliye Bakanı Yannis Sturnaras ile görüşmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın ekonomik krizle mücadelesini takdirle karşıladığını ancak reformların devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Alınan önlemler sonucunda ekonomide olumlu belirtilerin gözükmeye başladığını, Yunan bankalarının yeniden sermayelendirildiğini belirten Rasmussen, kalkınma programının başarıyla sonuçlanması için işsizlik sorununa ve özellikle genç kesimin istihdam sorununa çare bulunması gerektiğinin altını çizdi.

Asmussen, Yunanistan'a yeni yardım paketi tartışmalarıyla ilgili bir soru üzerine, bu konunun nisan ayından önce ele alınmasının mümkün olmadığını belirtti.

Eurogroup'un kasım ayı toplantısındaki, Yunanistan'ın borcunun azaltılmasıyla ilgili yeni önlemlerin sadece faiz dışı kredi sağlanması durumunda ele alınabileceğine ilişkin kararını hatırlatan Asmussen, Yunanistan'a yeni yardım paketi konusunun Yunan ekonomisiyle ilgili 2013 yılı verilerinin açıklanmasının adından 2014'ün başlarında ele alınabileceğini bildirdi. Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Yunanistan'ın, yakında fon açığını kapatmak için yeni bir yardım paketine ihtiyaç duyacağını söylemişti.

Kaynak: AA