Engellilere Otel Konforunda Rehabilitasyon ve Dinlenme Merkezi

SAMSUN - İLYAS GÜN - Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Karadeniz'i doldurarak inşa ettiği Engelliler Rehabilitasyon ve Dinlenme Merkezi'nde engelliler otel konforunda hizmet görüyor.

Canik ilçesinde içinde havuzu ve çevresinde bungalov tarzı evleri bulunan Engelliler Rehabilitasyon ve Dinlenme Merkezi'inde engelli vatandaşlar hem aileleri ile tatil yapma, dinlenme hem de rehabilatasyon alanlarından yararlanma imkanı buluyor.

Bir ay önce hizmete giren ve şimdiden rezarvasyonları eylül ayına kadar dolan tesisten Türkiye'nin her yerinden engelli vatandaşlar yararlanabiliyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Karadeniz'in içine inşa ettiği Engelliler Rehabilitasyon ve Dinlenme Merkezi'nin denizin içinde inşa edilen Türkiye'de engellilere ait tek tesis olduğunu söyledi.

Samsun'da insanların denizden, kumdan ve bunların sağladığı tüm imkanlardan yararlandığını belirten Çamaş, "Ama bir şekilde hayatın gerçeği olarak engelli olmuş, vücudunun bir parçasını kaybetmiş insanların bu imkanlardan faydalanması mümkün değildi. Nüfusumuzun yüzde 10'u engelli. Yani ülkemizde 7 milyona yakın engellimiz var. Onların da hayattan beklentileri var ve güzellikleri yaşama hakları var. Bu çerçevede 3 yıl önce başlattığımız Engelliler Rehabilitasyon ve Dinlenme Merkezi Projemizi tamamladık ve engellilerin hizmetine açtık" dedi.

-Rezervasyonlar doldu

Merkezden sadece engellilerin ve ailelerinin yararlanabildiğini vurgulayan Çamaş, şunları kaydetti:

"Tesisimiz 1 ay önce hizmete girdi. Ancak 1 aydır sadece Samsun'dan değil Türkiye'nin her yerinden engelli vatandaşlarımız buraya gelmek ve konaklamak istiyor. Bize yoğun bir talep var. Eylül ayına kadar tüm rezervasyonlarımız doldu. 30 kişilik yatak kapasitesi bulunan tesisimizde her engelli vatandaşımıza 1 hafta kalma imkanı sunuyoruz. Çünkü diğer engelli vatandaşlarımızın da buradan yararlanmasını arzuluyoruz."

-Havuza girmek için yardıma ihtiyaçları yok

Engellilerin yüzebilmesi için havuzun çevresine özel yapılmış 3 adet asansör yerleştirdiklerini söyleyen Çamaş, "Kimseden yardım almadan engellilerimiz tekerlekli sandalyesini bırakıp asansörlerin üzerine oturarak havuza girebiliyor. Yine havuzdan çıkacaklarında aynı şekilde asansörlere binip yukarı çıkabiliyor" diye konuştu.

Engellilerin rehabilitasyon merkezinden de yararlanabildiklerini antalan Çamaş, günübirlik hizmetlerden yararlananlardan ücret talep etmediklerini, sadece bir hafta tesiste kalan engellilerden ise cüzi bir rakam talep ettiklerini belirtti.

Tesisten yararlanan engelli vatandaşlar ise tesisin ve sunulan hizmetin otel konforunda olduğunu ve çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

Kaynak: AA