Aksa Enerji Üç Farklı Rüzgar Santrali Projesi İçin 44 Milyon Euro Kredi Aldı

Aksa Enerji Belen/Atik, Kıyıköy ve Sebenoba rüzgar santrali projelerindeki kapasite artışı ve bazı yatırımlar için değişik vadelerde toplam 44 milyon euroluk kredi sağladı.

Aksa Enerji'nin KAP'a yapığı açıklamada "Yatırımı devam eden 3 adet Rüzgar Enerjisi Santrali projesi (RES) nin kalan türbin ekipmanları ile ilgili finansman 3 farklı finansal kiralama kuruluşundan sağlanmıştır" ifadelerine yer verildi.

30 MW'lık Belen/Atik Projesi'nin 14 MW'lık ikinci aşamasında kullanılacak ve Gamesa firmasından satın alınacak türbin setleri için Garanti Finansal Kiralama'dan 9.3 milyon euroluk 10 yıl vadeli finansman sağlandı. Türbinlerin yıl sonuna kadar ticari işletmeye alınması planlanıyor.

Aksa Enerji, 28 MW'lık Kıyıköy Rüzgar Santrali Projesi'nde kullanılacak ve yine Gamesa firmasından satın alınacak 24MW'lık türbin setleri için İş Finansal Kiralama'dan 17.5 milyon euro tutarında 9 ay ödemesiz 129 ay vadeli finansman sağladı.

Şirket, 30 MW'lık kapasite artışı planladığı Sebenoba projesinde de bugüne kadar montajı tamamlanmış olan 4MW'lık türbinlere ilave ikinci aşama için Vestas'tan alınacak toplam 24.6MW'lık türbin setleri için Yapı Kredi Finansal Kiralama'dan 17.2 milyon euro tutarında iki yıl ödemesiz toplam 10 yıl vadeli finansman sağladı.

Türbin sevkiyatlarının 2014 yılının ilk çeyreğinde tamamlanarak ticari işletmeye alınması planlanıyor.
Kaynak: İHA