Umut Türküleri Başakşehir’e ‘Yürüyüş’le Geldi

Ramazan ayının son haftasına girdiğimiz günlerde, Başakşehir’de Ramazan’ın manevi atmosferi konser ve söyleşilerde vücut buluyor.

Umut Türküleri Başakşehir’e ‘Yürüyüş’le Geldi
Ramazan programlarının 24’üncü gününde Grup Yürüyüş, Sular Vadisi’nde; eserlerine halk müziğinden, Rock ve Funk gibi Batı türlerine çok geniş bir müzikal yelpazeden kattığı melodilerle sahne aldı.

Üç bölgede devam eden programların 24’üncü gününde Sular Vadisi’nde; Ortadoğu ve Dünya'da ki direniş müziklerinden beslenen, farklı coğrafyalardaki mazlumların seslerine seslerini katan Grup Yürüyüş yer aldı. Kayaşehir’de ekranların sevilen yüzü Nihat Hatipoğlu söyleşisi yer alırken, Bahçeşehir’de de Halil Necipoğlu Tasavvuf Müziğinin seçkin örnekleriyle yer aldı.

Grup Yürüyüş Sular Vadisi’nde; eserlerine halk müziğinden, Rock ve Funk gibi Batı türlerine çok geniş bir müzikal yelpazeden kattığı melodilerle sahne aldı. Konsere Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş katıldı.

Grup Yürüyüş, üç albümünden seçtiği parçalardan hazırladığı programında ‘Ey Şahit, Ben İnsanım Ben Müslümanım, Bedendeki bu canı satıverdik Allah’a, Yiğit Gazze’ gibi sevilen parçalarını seslendirdi.

Grubun solisti Mehmet Ali Aslan, program öncesi yaptığı açıklamada, müziklerini anlattı. Aslan, “Grup yürüyüş olarak on yıldır müzik yapıyoruz. Yapmış olduğumuz üç albüm ve konser çalışmalarımızda, ağırlıklı olarak gündemde ki aktüel konuları seçiyoruz. Sanatın çağa tanıklık yapması gerektiğini düşünüyoruz. 'O anı' anlatması gerektiğini düşünüyoruz. Şarkılarımızda bu anlamda genelde neyi yaşıyorsak, hissediyorsak bu konuları ele alıyoruz. Sokak çocuklarından, darbelere kadar, Filistin'den, Suriye'ye, Mısır'a kadar yaşanan süreci şarkılarımızda dile getiriyoruz. Buralarda ki mazlumiyete, halkların adalet ve özgürlükler için verdiği mücadelelere dikkat çekmeye çalışıyoruz”dedi.

“Sanatçı taraf olmalı” diyen sanatçı, “Tarafsızlığı siyasetsizlik olarak görüyorum. Siyaset insanın hayatını bir parçası. Tarafsızım diyen biri bile siyasetsizliğin tarafındadır. Sanatın acı çeken halkların sesi olmalı” diye konuştu.

Yerel yönetimlerin Kültürel faaliyetlerini de değerlendiren sanatçı Aslan, “Tek derdimiz asfalt değildir. İnsana ilişkin siyasetlerin oluşturulması gerekir. Kültürel faaliyetlerde insana direk hitap eden faaliyetler olduğu için çok önemlidir. Ben Belediyelerin bu çalışmalarını beğeniyorum ve çok önemsiyorum. Başakşehir'de de bu anlamda yapılan çalışmalarda memnuniyet verici” şeklinde konuştu.

KAYAŞEHİR ETKİNLİKLERİNİN KALABALIK GÜNÜ
Kayaşehir Ramazan etkinliklerinin en kalabalık gününü televizyonların sevilen ismi İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile yaşadı. Kur’an-ı Kerim Tilaveti’yle başlayan gecede, Nihat Hatipoğlu’na ilahi ve ezgileriyle Sanatçı Alper eşlik etti.

7’den 70’e Hatipoğlu’nu dinlemek için gelen Kayaşehirliler etkinlik alanına sığmadı. Kendine has samimi üslubuyla Allah(c.c) sevgisini anlatan Hatipoğlu, sahabelerden kıssalar anlattı. İslamiyet’le tanışmadan önce sürekli sarhoş gezen Bişr-i Hafi Hz.’nin yerde gördüğü Allah yazan bir kağıdı alıp temizleyip kaldırması yüzünden Allah’ın rahmetiyle müjdelendiğini anlatan Hatipoğlu; “Bişr, kervanları soyan bir haydut ve hayatı böyle geçiyor. Sonunda Allah(c.c) ismini yerden kaldırdığı gibi onu da ayağa kaldırıyor. Dilerim ki içimizdeki Bişr’ler de bu kadar yücelsinler. Mademki Allah(c.c)’ı biliyorsun, bil ki ‘O’ da seni yalnız bırakmayacaktır. Sen Allah’a dönersen Allah da sana döner. Gelin Ramazan ayının güzelliğinde kapıları kapatmayalım. Birbirimizin ardından konuşmayalım, birbirimizi yermeyelim”dedi.

Hatipoğlu konuşmanın sonunda Kayaşehirlilerle birlikte dua etti.

Bahçeşehir’de de Halil Necipoğlu Tasavvuf Müziğinin seçkin örnekleriyle yer aldı. Çocuk etkinlikleriyle başlayan gece Hafız Necipoğlu’nun naif sesinden musikiye bıraktı. Sanatçı gece de Cami’deki Adam, Semavi Vuruşlar/Esma Şarkılar albümlerinden parçaları seslendirdi.
Kaynak: İHA