Saü En Çok Tercih Edilen Üniversiteler Arasında

SAKARYA - Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, üniversitenin öğrenciler tarafından gittikçe daha çok tercih edilir hale geldiğini söyledi.

Elmas, 2012-2013 döneminde 10 bine yakın öğrenci mezun ettiklerini belirterek, 2013-2014 eğitim-öğretim döneminde öğrenci sayısının mezun ettiklerinden daha fazla olamasını beklediklerini söyledi.

Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçlarına göre üniversiteye 16 bin öğrencinin yerleştiğini dile getiren Elmas, "Yüksek lisans ve doktora programlarımıza 2 bin civarında başvuru oldu. Bu bizim için rekor bir rakam. Pedogajik formasyon ve sürekli eğitim kapsamında alacağımız öğrenciler olacak. Üniversitemizde 43 ülkeden bine yakın öğrencimiz var. Bu yıl 800 kontenjanımız var. Bunlar için başvuru sayısı 4 bin 500, bu oldukça iyi bir başvuru" diye konuştu.

"Şu anki öğrenci sayımız 56 bin bu sayı 75 bine doğru ilerliyor" diyen Elmas, "Öğretim elemanı olarak eksikliğimizi de hızla kapatmaya çalışıyoruz. 70-80 öğretim elemanıyla ilgili ilanımız çıkacak. Öğretim üyesi sayısını da artırmayı hedefliyoruz. SAÜ gittikçe daha çok tercih edilen bir üniversite olma yolunda ilerliyor. Yeni açılan bölümlerimize de oldukça rağbet görüyor. Bu eğitim yılına yetişmeyecek ama yeni programlarımız var. Şehir ve Bölge Planlamacılığı Bölümü yeni açılıyor. Bu da bölge için önemli bir ihtiyaçtı" şeklinde konuştu.

Elmas, üniversitenin öğrencilerin kaliteli bir şekilde yetiştirilmesi noktasında önemli adımlar attığını ifade etti.

Meslek Yüksekokulları'nda boş kontenjanların olduğuna dikkati çeken Elmas, "Bu kontenjanlarımız da ek yerleştirmelerle muhtemelen dolar. Fizik, jeofizik, biyoloji ve kimya gibi bölümlerde öğrenci sayımız az, bu Türkiye'nin sorunu. Bu sorun önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin başını ağrıtacaktır. Bunlara çözüm bulunması gerekiyor.

-"Onkoloji hastanesi açılmasını Kalkınma Bakanlığı'na sunacağız"

Elmas, Tıp Fakültesi'nde 120 öğretim üyesinin görev yapacağını ve bu rakamın küçümsenmemesi gerektiğini anlattı.

Hastanelerde eğitim-öğretimi kendi binalarında yaptıklarını kaydeden Elmas, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Topluma hizmet kısmını Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız protokol gereği Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapıyoruz. Sakarya'da bu planlamalar yapılırken üniversite olarak yeni bir hastane yapma hakkına sahip olduk. Sakarya'nın sağlık alanında olumsuz bir algısı var, bu algıyı düzeltmeye çalışıyoruz. Bu konuda önemli mesafeler de aldık. Sakarya sağlık alanındaki sorunlarının büyük bir kısmını artık burada çözer hale geldi. Sakarya'ya yeni hastaneler yapılmasının zorunlu hale geldiği gözüküyor, bunun şimdiden planlanması gerekiyor. Tıp Fakültesi ve yetkililerle görüştüğümüzde bunun dal hastaneleri olması gerektiği ortaya çıkıyor. Sakarya'da bir onkoloji hastanesi açılmasını Kalkınma Bakanlığı'na sunacağız. Bunu sağlayacağımıza inanıyorum. Bu hastanenin ilk başta kapasitesi 200 yataklı olacak ve daha sonra artacak."

Kaynak: AA