Alsancak Limanı'nda Personel Azlığı

İZMİR - Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Alsancak Limanı'na yük getiren veya limandan yük alacak gemilere yeterli personel olmaması nedeniyle hizmet veremez noktaya gelindiğini bildirdi.

Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, limanda yaşanan sorunla ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na yazılı başvuruda bulunduklarını, aldıkları bilgiye göre yıllık azami 270 saat mesaili çalışma sınırından ötürü işçi bulmakta zorluk çekildiğini belirtti.

Limanın özellikle pazar günü hizmet verememe noktasına geldiğini kaydeden Öztürk, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bayramın ilk günü de çalışılmayacağı için büyük oranda sıkışıklık yaşanacaktır. Daha önce özelleştirilen limanlardan işçi takviyesi yapılmış olmasına rağmen sayı yeterli gelmemekte ve emekli olan işçi sayısı her geçen gün artmaktadır. Her zaman söylediğim gibi, liman işletmesi olanaksızlıklara rağmen zoru başarıp, kamu görevi yapmaktadırlar. Ama işçi probleminden ve eksik makine parkından ötürü hizmet verememesi tüm armatör, ithalat ve ihracatçılarımızı zor duruma sokmakta ve dış ticaretimizi olumsuz yönde etkilemektedir."

Öztürk, sorunun en kısa sürede çözüme kavuşturulmasını beklediklerini bildirdi.

Kaynak: AA