Edirne Belediye Başkanı Sedefçi'den Açıklama

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Eylülün ikisine kadar araçlar anlaşma yapılarak geldi geldi. Eğer gelmezse ben ihale şartnamesi hazırlayarak belli hatlarda özelleştirmeye ihale yaparak girmeyi planlıyorum" dedi.

Sedefçi, Edirne Belediyesince alınması planlanan toplu taşıma araçlarından iki farklı firmanın araçlarını gazetecilere tanıttı.

Sedefçi aracın içerisinde incelemelerde bulunmasının ardından yaptığı açıklamada, yeni 50 aracı eylül ayına kadar alacaklarını söyledi.

ISIZU ve OTOKAR firmalarından iki araç örneğinin geldiğini belirten Sedefçi, şöyle konuştu:

"Benim sıkıntım klima olayıdır. Araçların eskilerinde klima yoktu. Vatandaş klimasız araçlardan rahatsız oluyordu. Ben bu alınacak araçların klimalı olmasını istiyorum. Kapılar açıldığında içerisinin serin olması vatandaşın rahat etmesini istiyorum. Öncelikle bu otobüsleri bir hafta misafir edelim ve halkın beğenisine sunalım. Halkımız beğeniyorsa gereken arkadaşlara ödemeyi yaparak araçları alırız. Tabii buradaki süreç eylülün ikisinde bitiyor. Eylülün ikisine kadar araçlar anlaşma yapılarak geldi geldi. Eğer gelmezse ben ihale şartnamesi hazırlayarak belli hatlarda özelleştirmeye ihale yaparak girmeyi planlıyorum. İnşallah arkadaşlarımız anlaşır firmalarla. Otobüslerimizden elli tanesi gelir ve okullar başlamadan önce çalışmaya başlarlarsa sorun yok."

Kaynak: AA