Vali Altıparmak, Afganistanlı Mirza Hüseyin Nazari'yi Ağırladı

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ilde bulunan sığınmacıların misafirleri olduğunu söyleyerek her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

Vali Altıparmak, Afganistanlı Mirza Hüseyin Nazari'yi Ağırladı
Dün Erzurum Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinin ardından çıkışta karşılaştığı Afganistanlı vatandaşla bir süre sohbet eden Vali Altıparmak bugün Valilikte kendisiyle tekrar bir araya geldi. Daveti üzerine Valiliğe gelen Mirza Hüseyin Nazari isimli Afgan Vatandaşını makamında ağırlayan Vali Altıparmak burada barınan Afganistan ve diğer yabancı sığınmacıların sorunlarını dinledi. ‘Sığınma Başvurusunda Bulunan Yabancılar’ kapsamında yaklaşık 2.5 yıldır Erzurum’da Ayazpaşa Mahallesinde yaşayan 80 yaşındaki Mirza Hüseyin Nazari eşiyle kaldığını belirterek Vali Altıparmak’a ilgisinden dolayı teşekkür etti.

Vali Altıparmak, ilde bulunan sığınmacıların misafirleri olduğunu söyleyerek, ailelerin her türlü ihtiyaçlarının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılandığını belirtti.

Mirza Hüseyin Nazari isimli Afgan Vatandaşın Vali Altıparmak’ı ziyaretinde yine Afganistanlı olan Mehdi Teymuri’de hazır bulundu. Türkçeyi iyi derecede konuşan Teymuri buradaki Afgan vatandaşlara tercümanlık yapıyor. Vali Altıparmak görüşmenin sonunda misafirlerine çeşitli hediyeler vererek Valilikten uğurladı.

SYDV Erzurum’daki Sığınmacıların Her Türlü İhtiyaçları Karşılıyor.

Bu arada Erzurum’da çoğunluğu Afgan olan 206 ailenin olduğu belirtildi. Erzurum Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından verilen bilgilere göre; toplamda 800 kişinin yaşadığı Erzurum’da ilk örnek uygulama ile sağlık karnesi verilerek sığınmacılar sevk zinciri içerisine dahil edildi.

Farsça, İngilizce ve Türkçe olmak üzere üç dilde kullanma kılavuzu olan sağlık karneleri ile hastaların sevk zincirine göre aile hekimi, sağlık ocağı ve uygun görülmesi halinde devlet hastanelerinde muayenesi yapılıyor. Bu şekilde hastaların her türlü ilaç ve sağlık giderleri karşılanıyor.

SYDV tarafından sığınmacılara genel olarak nakdi yardım yapılıyor. 3 ayda bir olmak üzere bir ve iki nüfuslu ailelere 300 TL, üç ve dört nüfuslu ailelere 400 TL, beş ve yukarı nüfuslu ailelere ise 500 TL nakdi yardım yapılıyor. Ramazanda ayrıca aynı şartlarda bir ilave yardım daha yapıldı. Kış aylarında ise ilçe vakıflarınca yakacak yardımı yapılıyor.

İlk olarak 2009 yılında Erzurum’a gelen ve 2010 yılında yardım almaya başlayan sığınmacılara 3 yılda toplam 1 milyon 296 bin 742 TL ayni ve nakdi yardım yapıldı.
Kaynak: İHA