Deprem Sonrası Yapılan Mescit Harabeye Döndü

Sakarya'nın Akyazı ilçesi Singapur Mahallesi'nde depremden sonra yapılan mescit harabeye döndü.

Deprem Sonrası Yapılan Mescit Harabeye Döndü
17 Ağustos 1999 depremi sonrası dönemin Akyazı Belediye Başkanı Recep Yıldırım ve Kaymakam Cemalettin Özdemir‘in girişimleriyle yurt dışından yardımsever kişi ve kuruluşların desteğiyle kurulan Singapur Mahallesi'ndeki mescit, harabeye döndü.

Dönemin Devlet Bakanı Hasan Gemici tarafından resmi açılışı yapılan mescit ve Halk Eğitim Merkezi ilgisizlikten kullanılamaz hale geldi.

Mahalle sakini Mustafa Tuna, “Depremden sonra yapılan bu güzel yapı bugün kullanılmaz hale geldi. Geceleri farklı amaçların mekanı hale geldi. Yetkililerden buraya acil çözüm üretilmesini istiyoruz” dedi.

Singapur Mahallesi'nde yaşayan Ali Balcın sorunun sadece harabeye dönen mescitle sınırlı olmadığını ifade ederek, “Burada başta harabeye dönmüş mescit olmak üzere birçok sıkıntımız var. Seçim zamanı birçok söz veriliyor fakat seçimden sonra unutuluyoruz” dedi.

Akyazı Müftülüğü tarafından binanın müftülüğe teslim edilmesi istendiği, fakat dönemin kaymakamı tarafından binanın müftülüğe devredilmediği öne sürüldü. 10 yıldır bina her geçen gün çürümeye terk ediliyor.

Singapur Mahallesi'nde bulunan mescit ve halk eğitim merkezinde kullanılabilen küçük odada vatandaşlar Akyazı Müftülüğü'nce görevlendirilen imam tarafından ibadetlerini yapmaya çalışıyor. Oda ve şadırvanın bakımını ise bir esnafın üstlendiği öğrenildi.
Kaynak: İHA