Deprem Şehitleri Mezarları Başında Anıldı

17 Ağustos 1999 yılındaki Marmara depreminde hayatını kaybeden Sakaryalılar, Serdivan Deprem Şehitliği'nde düzenlenen anma programı ile yâd edildi.

Deprem Şehitleri Mezarları Başında Anıldı
Programa yakınlarını kaybeden ailelerin yanı sıra AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar da katıldı.

Program öncesi yakınlarını kaybedenler mezarları başında gözyaşları dökerken, depremde 6 yaşındaki oğlu Furkan'ı kaybeden Mehmet Demirtaş, “Deprem olduğunda hanım bağırdı ev yıkılıyor diye dedim deprem. Deprem hayvanı kesersin can çekişir ya o şekilde seslerle oldu. Ev yıkıldı. Elimi kafama koydum 5. kattan yere geldim. O sırada ben bayıldım bir oğlum hayatını kaybetti. Bir oğlum enkazdan kendisi çıktı diğerleri de vatandaşlar tarafından çıkarıldı” dedi.

Demirtaş, deprem sonrası büyük acılar yaşadıklarını ve Allah’ın bir daha o günleri yaşatmamasını diledi.

Anne Remziye Demirtaş ise, “O günlere dair hep acı hatırlıyorum. Çocuğumun hareketleri gözümün önümde onları hatırlıyorum. Dün sapasağlam gece oldu sabah yok” diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

Düzenlenen anma programında okunan Kur’an-ı Kerimler ve edilen dualar deprem şehitlerinin ruhlarına gönderilirken, programın ardından Serdivan Belediyesi tarafından helva dağıtımı gerçekleştirildi.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar her yıl 17 Ağustos’ta depremde hayatlarını kaybeden Sakaryalılar için anma programları düzenlediklerini anlatarak, bir daha o acı günleri yaşamamak için çalıştıklarını kaydetti.

Edilen dualar sırasında özellikle kadınlar gözyaşlarına hakim olamazken, o günleri yeniden yaşadılar. Programın bitiminde protokol üyeleri deprem şehitliğini gezerek dualar etti.
Kaynak: İHA