Çiftlik Beldesinde Geleneksel Kültür ve Halk Şenliği Düzenlendi

Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesine bağlı Çiftlik beldesinde, 10. kültür ve halk şenliği çerçevesinde, çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Şehit Ömer Doğan Parkı'ndaki şenliğe, AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Giresun Valisi Hasan Karahan, Sarıoğlan Kaymakamı Hasan Doğan, AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz ile çok sayıda davetli katıldı.

Çiftlik Belediye Başkanı Ali Taştan, açılışta yaptığı konuşmada bu yıl 10'sunu tertipledikleri şenlikte amaçlarının Türkiye'nin değişik şehirlerinde ve çeşitli Avrupa ülkelerindeki hemşehrilerini yılda bir defa da olsa, kasabada buluşturup kaynaştırmak, birlik ve beraberliklerini artırmak olduğunu söyledi.

AK Parti Kayseri İl Başkanı Dengiz ise şenliği organize edenlere ve emeği geçenlere teşekkür etti. Mısırda'ki olaylara değinen Dengiz, şunları söyledi:

"Burada yaşanan olaylara karşı, tüm dünyanın sessiz kalarak bu vahşeti izlediğini hepimiz görüyoruz. Demokrasi karşıtı olan bu darbe yönetimini, katliama sebebiyet veren tüm insanları ve onu destekleyenleri lanetliyorum. Mısır'da oynanan oyunların aynısı 2 ay önce, Türkiye'de de sahnelenmeye çalışıldı. Bizim Mısır'dan, Türkiye olarak farkımız, dirayetli bir yönetimimizin, dik duran bir hükümetimizin olması ve AK Parti hükümetidir. Bunu tüm dünyada anlamış durumda. 2 ay önce suni Gezi parkı olayları ile Türkiye'ye yaşatılmak istenen şeyler, bugün Mısır'da bir katliama dönüşmüş olarak karşımıza çıkıyor. AK Parti hükümetinin geçen 11 yıl süre zarfında Türkiye'yi getirdiği nokta ve yaşattığı değişimler sayesinde, Türkiye bu gibi tehlikelerden, uzaklaşmış ve tüm coğrafya da kendini ispatlamış konumda."

Protokol konuşmalarının ardından, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, 2013 yılının güreş ağası seçildi. Dengiz, milletvekili ve belediye başkanı ile birlikte şenlik alanında halkı selamladı.

Dengiz'in güreş ağası seçilmesinin ardından, buzağı güzellik yarışmasına geçildi. Montofon, simental ırklardan 20 buzağının katıldığı yarışmada, buzağı sahipleri yürümekte direnen buzağılarını şenlik alanından geçirirken bir hayli zorlandı.

Buzağıların sahip oldukları ırklara uygun özellikleri tam olarak taşıyıp taşımadığının değerlendirildiği yarışma sonunda, Mustafa Ulu'nun buzağısı birinci, İsmail Özdemir'in buzağısı ikinci, üçüncü ise Süleyman Sarıgül'ün yetiştirdiği buzağı oldu.

Yarışma sonunda dereceye giren buzağıların sahiplerine çeşitli ödüller verildi.

Kaynak: AA