101 Akülü Sandalye Kampanyası Sona Erdi

ELAZIĞ - Elazığ'da, tiyatro ve sinema oyuncusu Abdulah Şekeroğlu tarafından Dünya Engelliler Günü'nde "Elazığ'a Engel Yok" sloganıyla başlatılan, Valilik, Belediye ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Elazığ Şubesi'nin katkılarıyla yürütülen 101 akülü sandalye kampanyası düzenlenen törenle sona erdi.

Elazığ Hükümet Meydanı önünde düzenlenen törende konuşan Vali Muammer Erol, Dünya Engelliler Günü'nde başlatılan 101 akülü sandalye kampanyasının hedefine ulaştığını söyledi.

Erol, kampanyayla Elazığ'da akülü tekerlekli sandalye ihtiyacı olup da kendisine bu imkanın ulaştırılamadığı hiç kimsenin kalmadığını düşündüklerini belirtti.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Elazığ Şube Başkanı Ömer Çöteli ise Valilik, İl Özel İdaresi ve Elazığ Belediyesinin katkılarıyla başlatılan kampanyanın sonuna geldiklerini belirterek, toplanan 101 akülü sandalyenin 10'unun ihtiyaç sahiplerine teslim edildiğini kaydetti.

Engelliler için akülü tekerlekli sandalye kampanyasını başlatan tiyatro ve sinema oyuncusu Abdullan Şekeroğlu ise engelli çocuğunu sırtında okula götüren bir babaya ilişkin haberi televizyonda izledikten sonra böyle bir kampanya fikri oluştuğunu söyledi.

Hazırladığı projeyi valiliğe sunan Şekeroğlu "Biz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde bu kampanyayı başlattık ve bugün nihayetlendirdik. Bu kampayaya katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Bizleri kırmadılar ve bu kampanya amacına ulaşmış oldu" diye konuştu.

Tören, yerel sanatçıların verdiği konserle sona erdi.

Kaynak: AA