Tam Olimpik Yüzme Havuzu Ocakta Açılacak

ANTALYA - Muratpaşa Belediyesi Başkanı Süleyman Evcilmen, yapımına devam edilen Tam Olimpik Yüzme Havuzunun ocak ayında açılacağını bildirdi.

Evcilmen, Yeşilbahçe Mahallesi'nde yapımına devam edilen Tam Olimpik Yüzme Havuzunda incelemelerde bulundu. Evcilmen bir aksilik olmadığı takdirde yaklaşık 16 milyon liraya mal olan havuzun ocak ayı içinde hizmete gireceğini belirterek, "Türkiye'nin en büyük havuzlarından birini inşa etmekteyiz. Antalya bugüne kadar sahip olmadığı bir havuza kavuşacak" dedi.

Tam Olimpik Yüzme Havuzu hakkında bilgi veren Evcilmen, havuzun kaba inşaatının yüzde 98 oranında tamamlandığını, tesiste olimpik havuz, ısınma havuzu, kafeterya ve açık oturma alanları, SPA merkezi, 2 spor salonu, 2 squash oyun sahası, dans salonu, bin 100 kişilik tribün, toplantı salonları, basın odası, akıllı otomasyon sistemi yer alacağını bildirdi.

Evcilmen, havuz sayesinde Antalya'nın sadece ulusal değil, uluslararası müsabakalara da ev sahipliği yapabileceğini anlatarak, "Avrupa'nın en üst seviyedeki otomasyon sistemine göre yönetilecek bir havuz. Antalya kendi takımlarını, kendi şampiyonlarını yetiştirecek. Bu havuz Avrupa düzeyinde şampiyonlar çıkarmanın alt yapısını sağlayacak" diye konuştu.

Kaynak: AA