Ödemiş’in Gülleri Türkmenistan İ Süsleyecek

Ödemiş’in Kumkuyu mevkiinde çiçekçilik yapan Hasan Düz isimli fidancı tırlar ile Türkmenistan Aşkabat şehrine gül fidanı ihracatı gerçekleştiriyor.

Ödemiş’in Gülleri Türkmenistan İ Süsleyecek
Ödemiş’in birbirinden güzel gül fidanları Türkmenistan’ın Aşkabat şehrine gönderilmek üzere tırlara yüklenirken, üretici Hasan Düz gül fidanı ihracatı ile ilgili olarak “Gelen talep üzerine Türkmenistan’ın Aşkabat şehrine gül fidanlarını klimalı tırlarla gönderiyoruz. Bunları hepside Türkmenistan’ın Aşkabat şehrini rengarenk süsleyecektir. Ödemiş’ten Türkmenistan’a gül fidanlarını göndererek Ödemiş’in güllerini yabancı ülkede tanıtmaktan son derece mutluyuz.” dedi.

ÖDEMİŞLİ ÇİÇEKÇİ GURURLU
Ödemişli fidan üreticilerinden Kadir Köle de “Ödemiş ilçesinde gül fidanlarının tırlar dolusu Türkmenistan ülkesine ihracat ile gönderilmesi Ödemiş için büyük bir reklamıdır. Bu konuda talepleri alan ve ilçemizin bu yönde adını duyuran eski fidancılarından Hasan Düz arkadaşımızı kutluyorum.” dedi.

Üreticilerden İbrahim Düz ise, “Ödemiş’ten Türkmenistan’a gül fidanı gönderiyoruz. Gül fidanı konusunda yurt dışından sonra Türkiye içinde bir çok şehrimizin rengarenk olması için gelen gül fidanı taleplerini değerlendirmeye devam ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak: İHA