Kosgeb Sivas Hizmet Müdürü Ticaret Borsasını Ziyaret Etti

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Sivas Hizmet Merkezi Müdürü Nogay Nadir Koç, "Girişimcilik Destekleri" konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu’nu ziyaret etti.

Kosgeb Sivas Hizmet Müdürü Ticaret Borsasını Ziyaret Etti
KOSGEB Sivas Hizmet Merkezi Müdürü KOÇ, ziyarette yaptığı açıklamada Sivas’ta birçok firmaya “Girişimcilik Desteği” verdiklerini belirterek; “Sivas’ta üretime yönelik olan firmaların sayısını artırmak için KOSGEB olarak talep edilmesi halinde mevcut firmaları destekliyoruz ve yeni firmalar kurulmasına yardımcı oluyoruz. Sivas’ta üretimi ve kaliteyi artırmak için çalışıyoruz. Sivas’ta iş kurmak isteyen girişimcilik ruhuna sahip kişilere Uygulamalı Girişimcilik Kursları açarak bizlere verdikleri desteklerden dolayı Sivas Ticaret Borsası Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdlkadir Hastaoğlu ise; “Sivas Ticaret Borsası olarak eğitim materyalleri, eğitmen ve diğer giderleri kurumumuz tarafından karşılanarak bu güne kadar ücretsiz olarak 150 kişiye eğitim verilmiştir. Bu kursa katılarak 70 saatlik eğitimi tamamlayarak sertifikalarını alan 149 kişi Türkiye’nin herhangi bir yerindeki KOSGEB’e başvurarak kuracakları işletme için harcayacakları masrafları fatura ederek, bayan girişimciler için yüzde 80, erkek girişimciler için yüzde 70'i geri ödemesiz 30 bin TL’ye kadar destek alabilecektir” diye konuştu.

Kaynak: İHA