Gençlik Meclisi’nden Bir Dil Bir Kültür Projesi

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen 'Bir Dil Bir Kültür Projesi’ne bu yıl da devam ediyor.

Gençlik Meclisi’nden Bir Dil Bir Kültür Projesi
Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Bir Dil Bir Kültür Projesi başlangıcı öncesinde basın toplantısı düzenleyerek projeyi kamuoyunun bilgisine sundu. Toplantıya Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Konsey Genel Sekreteri Esma Toksoy, Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Ahmet Sezgin, Euro Desk Koordinatörü Davut Karaca, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüdaverdi Otaklı ve Bir Dil Bir Kültür Projesi Koordinatörü Gülten Betül katıldı

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, projenin dünya barışına katkı sağlaması açısından da ayrı bir önem taşıdığına dikkat çekerek, ‘’Bir Dil Bir Kültür Projesi'nde bu yıl üçüncü kez düzenleniyor. Projeye destek veren Gençlik Spor Bakanlığı'na da teşekkür ediyorum. Özellikle çok farklı ülkelerden ve farklı kültürlerden gelecek gençlerimiz ülkemiz ve şehrimizdeki çocuklarımızla etkileşim halinde olacak. Bizim kültürümüzü yakından tanıma fırsatı bulacak, birlikte çalışacaklar. Bu sadece dil eğitiminden çok farklı kültürlerin birbirlerini tanıması için önemlidir. Kent konseyi olarak bu projeyi önemsiyoruz. Biz de onlarınkini tanıyacağız. Bu birliktelik dünya barışına katkı sağlayacaktır. Geçlerimiz geleceğin teminatı olacaklar. Bu gençler gelecekte dünyanın şekillenmesinde çok etkili olacaktır. Bu anlamda bütün gençlerimizi ve projede yer alan gençlerimizi tebrik ediyorum’’ dedi
Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Ahmet Sezgin ise ,‘’Bu projemiz 3 yıl önce başladı.

İlk başvurularda 800 başvuru almamıza rağmen bunlardan 500 katılımcıya İngilizce dil kursu verebildik. İkinci yılda 250 civarında katılım oldu ve hepsine kurs verdik. Bu yıl üçüncü düzenleyerek 15 farklı ülkeden 15 farklı eğitmenle Denizli'deki 400 gencimize kurs vereceğiz’’ dedi.

Bir Dil Bir Kültür Projesi Koordinatörü Gülten Betül de, yurt dışından gelecek eğitmenlerin 5 farklı kıtadan 15 farklı ülkeden seçildiğini ifade ederek, ‘’Eğitmenlerimiz, Brezilya, Trinidad, Tobago, Meksika, Fransa, Almanya, Arnavutluk, Letonya, Bosna Hersek, Ukrayna, Macaristan, Mısır, Fas, Filistin, Pakistan ve Endonezya'dır’’ dedi.

Kaynak: İHA