Dünya Çocukları Uzay Havacılığını Türkiye'de Tanıdı

İZMİR - Ege Serbest Bölgesi'nde kurulu olan Uzay Kampı Türkiye, 6 ülkeden maddi durumu iyi olmayan çocuklara uzay havacılığını tanıma imkanı sağladı.

Uzay Kampı Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, geçen yıl İzmir'de düzenlenen Küresel Endüstriyel İşbirliği Konferansı kapsamında UKT'yi ziyaret eden Küresel Offset ve Dolaylı Ticaret Derneği Başkanı Cary Viktor'un, maddi durumu yetersiz ailelerin çocukların bu kamptan faydalanmaları için destek sağlama kararı hayata geçti.

Bu çerçevede 11-17 Ağustos'ta düzenlenen yaz kampına, Türkiye, Ermenistan, İtalya, Polonya ve Ürdün'den toplam 68 öğrenci GOCA bursuyla katıldı.

Programda, uzay mekiğinde sanal uzay uçuşu görevi yapan öğrenciler, sıfır yer çekimi duvarı, insanlı manevra ünitesi ve ay yürüyüşü koltuğu gibi eğitim araçlarını kullanarak, astronotların uzayda neler yaptıklarını eğlenceli bir ortamda birebir yaşayarak öğrendi.

ABD ve Kanada'daki kamplarla dünyadaki üç uzay kampından biri olan UKT, kurucusu merhum Kaya Tuncer ve eşi Mary Tuncer'in hayata geçirdiği Uzay Kampı Eğitimiyle Küresel Dostluk Vakfı aracılığıyla bugüne kadar 27 farklı ülkeden 5 bin 700 çocuğa uzay havacılığı eğitimi imkanı sağlamıştı.

Kaynak: AA