AK Parti, Mısır İçin Dua Gecesi Düzenledi

AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı, Mısır’da meydana gelen katliamlardan dolayı dua gecesi düzenledi.

AK Parti, Mısır İçin Dua Gecesi Düzenledi
Demokrasi Parkı'nda düzenlenen programa; AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, siyasi parti temsilcileri, dernek başkanları ve STK’lar ile birçok vatandaş katıldı.

Düzenlenen programda Mısır’da gerçekleşen katliam, slayt gösterisi eşliğinde katılımcılara izletildi. Slayt programı sonrası bir konuşma yapan Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, “Bu gece bizim matemimizdir. Bu gece bizim yasımızdır. Bu gece bizim dua gecemizdir. 600 yıl adaletle, kendi inancında olmayanlara dahi hakkı tanıyan o büyük Osmanlı İmparatorluğu tarihten silindikten sonra, bu coğrafyada yüz milyonlar bir türlü huzur ve rahat yüzü görmediler” diyerek, Mısır'da yaşanan olayların bir an önce son bulmasını ve onlar için bu gecenin dua gecesi olduğunu dile getirdi.

Daha sonra konuşan Milletvekili Erdoğan ise, “Bugün Mısır’da yaşanan bu zulme, bizim aziz milletimizin seyirci kalma gibi bir lüksü olmadı, olamaz da. Zalimin zulmü varsa mazlumun da Allah'ı var. Zalim her yerde zalim, mazlum her yerde mazlum. Biz her yerde zalime karşı ve her yerde mazlumun yanındayız. Dualarımız Mısır halkına, dualarımız İslam'ın aydınlık geleceğine” dedi

Yapılan konuşmaların ardından Mısır halkı için dua edildi.
Kaynak: İHA