Yalova Belediye Meclisi Ağustos Ayı Son Birleşimi Yapıldı

YALOVA - Yalova Belediyesinin ağustos ayı meclis toplantısının son birleşimi Meclis Başkanı Adem Gülsün başkanlığında toplandı.

Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşen birleşimde ilk olarak Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin yurt dışında bir etkinliğe katılması için gerekli desteğin verilmesine karar verildi.

Ardından İsim Komisyonu'ndan gelen teklifler görüşüldü. Geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden eski milletvekili Turan Koçal ile eski belediye başkanlarından Cengiz Koçal'ın isimlerinin caddelere verilmesi karara bağlandı. Yalova'nın önemli caddelerinden biri olan Yalı Caddesi'ne Cengiz Koçal, Spor Caddesi-Şahin Sokak'a ise Turan Koçal ismi verildi.

Safran Deresi üzerindeki gezi köprüsüne -Ak Şemsettin, Bağlarbaşı Yunus Emre Caddesi 117. Sokak'a ise Gazi Mehmet Eren ismi verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

Oylamanın ardından söz alan Meclis Üyesi Halit Güleç, bir dahaki isim verilme durumlarında yeni oluşan cadde ve sokakların kullanılmasının daha doğru olacağı, yıllardır bilenen isimlerin değiştirilmesinin sıkıntı yaşattığını söyledi.

Kaynak: AA