İnegöl Kültür Sanat Festivali 16 Ağustos’ta Başlıyor

Bu yıl 26'ncısı düzenlenecek olan Uluslararası Bursa İnegöl Kültür Sanat Festivali, 16 Ağustos 2013 Cuma günü kortej yürüyüşü ile start alacak.

İnegöl Kültür Sanat Festivali 16 Ağustos’ta Başlıyor
16-25 Ağustos 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde ünlü sanatçıların konserlerinin yanı sıra yurtdışından gelen ekipler de folklor gösterileri sunacak.
Angelacoma Otel'de dernek başkanlarıyla basın toplantısı yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bütün renkliliğiyle, benzerlikleri ve farklılıklarıyla, kısaca eşsiz zenginlikleriyle İnegöl, kendi içinde, bölgesinde ve tüm Türkiye’de yeniliğin, kalkınmanın, barışın, huzur ve refahın öncüsü olmaya aday bir potansiyele sahiptir. İnegöl, tarihiyle, tabiatıyla, sanatıyla, kültürüyle, insanıyla son yılların en önemli cazibe merkezlerinden biri haline geldi. İnegöllüler olarak bizler, yıllardır yolu bir, derdi bir, sevdası bir, hayali bir olan, birbirinde erimiş, birbirine bağlı büyük bir medeniyetin mirasçılarıyız. Tarihinin en parlak dönemlerinden birini yaşayan İnegöl, eğitimde, sanayide ve teknolojide çağ atlamıştır. İnegöl Kültür Sanat Festivali, şehrimizin gururu oldu. 1988 yılında başlayan organizasyonun bu yıl 26. durağına gelmiş bulunuyoruz. Farklı kültürleri buluşturan, uzakları yakınlaştıran festivalimiz, her yıl olduğu gibi bu yıl da kardeşlik ve barış mesajlarını İnegöl’den dünyaya ulaştıracak. Festivalin her yıl daha da görkemli hale gelmesi için, İnegöl Kültür Sanat Komisyonu başta olmak üzere bütün ekiplerimiz çalışıyor" dedi.

Festivalin bu yıl 16-25 Ağustos 2013 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini anlatan Başkan Alinur Aktaş, "25 Ağustos’a kadar birbirinden değerli sanatçıları İnegöl’de sevenleriyle buluşturacağız. Festival süresince her tarzda müzik İnegöl’de yaşayacak. Dünyamızın ortak dili olan sanatın, tüm renkleriyle birlikte harmanlandığı festivallerden biri de İnegöl Kültür Sanat Festivali'dir. 10 gün boyunca dolu dolu programlar yapılacak. Ünlü sanatçıların konserleri, şenlikler, konserler, spor müsabakaları, yurt dışından gelecek özel ekiplerin gösterileri ile birbirinden renkli görüntülere sahne olacak. Bütün faaliyetler halka açık ve ücretsiz olacak. Festivalde yer alan sanatçılar sayesinde İnegöl’de her gün farklı bir nefes alma fırsatı bulacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA