Elazığ'da 102 Akülü Sandalye Sahiplerine Dağıtılacak

‘Elazığ’a Engel Yok’ sloganıyla 2012’nin sonunda başlatılan kampanya hedeflenen 101 akülü sandalye yarın düzenlenecek olan törende hak sahiplerine verilecek.

Elazığ’da ihtiyaç sahibi engelli vatandaşların yaşam kalitesini artırmak ve onların sıkıntılarına gerekli çözümü getirmek amacıyla Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Elazığ Şubesi ile Elazığ Valiliği Kültür ve Sanat Vakfı'nca (ELESKAV) 101 akülü tekerlekli sandalye kampanyasında sona gelindi. Başlatılan kampanyada 101 akülü sandalyenin temin edildiğini belirten Omurilik Felçliler Derneği Başkanı Ömer Çöteli, kampanyalarına maddi ve manevi destek veren tüm kurum ve iş adamlarına teşekkür ettiklerini söyledi.

Elazığ’da yaklaşık 500 üyelerinin bulunduğunu ve bunların önemli bir bölümünün manuel sandalye ile hayatlarını devam ettirdiklerini belirten Çöteli, "Geçtiğimiz yılın sonunda Valilik, İl Özel İdare Genel Sekreterliği, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile başlatılan ve kampanyanın devamında destek veren tüm kurum ve iş adamlarına teşekkür ediyoruz. Kampanyamızda toplanan akülü sandalyelerimizi yarın hak sahiplerine dağıtacağız. Bu kampanyamıza en büyük desteği veren Vali Muammer Erol Cuma günü ilimizden ayrılacak. Biz de bu kampanyamızın törenini kendisi ile yapmayı uygun gördük. Perşembe günü saat 19.00’da vilayet önünde düzenleyeceğimiz törende hak sahipleri sandalyelerini alacak ve bundan sonraki yaşantılarında daha iyi şartlarda hayatlarını idame ettirecekler. Beklentimiz bu alanda ihtiyacı bulunan üyelerimizin sıkıntılarını giderecek yeni adımların atılması. Hedefimiz tüm üyelerimizin akülü sandalyeye kavuşması" dedi.

Kaynak: İHA