Çambaşı Yaylası Derelerine 20 Bin Kırmızı Benekli Alabalık Salındı

Ordu’nun Kabadüz ilçesine bağlı Çambaşı Yaylası'ndaki derelere 20 bin kırmızı benekli yavru alabalık salındı.

Çambaşı Yaylası Derelerine 20 Bin Kırmızı Benekli Alabalık Salındı
Yokuşdibi Belediye Başkanı Yener Kaya, Çambaşı Yaylası'ndaki derelere Doğa Koruma ve Milli Parklar 11.Samsun Bölge Müdürlüğü ve Altın Dere Vadisi Milli Park Trabzon Üretim Çiftliği yetkilileriyle birlikte 20 bin kırmızı benekli yavru alabalığın salındığını söyledi.

Geçen yıl 10 bin kırmızı benekli alabalık yavrusunun Çambaşı Yaylası'ndaki derelere salındığını anımsatan Başkan Kaya, “3 yıl öncesinde yaptığımız çalışmalar ile derelerimizde ki nesli tükenmek üzere olan kırmızı benekli alabalıklardan Trabzon Altın Dere Vadisi Milli Park'ta balıkların üretimi yapıldı. İlk olarak geçen yıl yaylamızda ki derelere 10 bin ve bu yılda 20 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu salındı”dedi.

Derelere salınan balıkların düzenli olarak gelişimlerinin takip edildiğini aktaran Kaya, “Bir yıl öncesinde derelere bırakılan balıkların gelişimleri oldukça iyi. Balık sayısında gözle görülür bir artış var. Zaten hepimizin amacı derelerimizde ki kırmızı benekli balık sayısını artırmak” diye konuştu.

Kaya, derelerdeki balık artışının istenilen düzeye getirildiğinde yaylaya gelen yerli ve yabancı turistlere ot balıkçılığı yaptırmak istediklerini sözlerine ekledi.

Derelere balık salımına Yokuşdibi Belediye Başkanı Yener Kaya, Ordu Milli Parklar Şube Müdürü Ufuk Duman katıldı.

Kaynak: İHA