Ayçiçeği Üreticisi Hükümetten Destek Bekliyor

KONYA - Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu, hasat yapılan bölgelerde oluşan ayçiçeği fiyatlarının 2012'de oluşan fiyatların çok altında olduğunu, üreticinin mağdur olmaması için hükümetten destek beklediklerini söyledi.

Kağnıcıoğlu, yaptığı açıklamada, ülkenin 2006 yılında yağ ve yağlı tohum ihtiyacının yaklaşık dörtte üçünü ithalatat yoluyla karşıladığını anımsattı.

Bu nedenle o günlerde her yıl yaklaşık 3 milyar dolar gibi bir kaynağın dışarı aktarıldığını vurgulayan Kağnıcıoğlu, hükümetin bu duruma sessiz kalmadığını ve yağlı tohumları desteklediğini dile getirdi.

Verilen desteğin üretime yansımaya başladığına dikkati çeken Kağnıcıoğlu, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıl yaklaşık 900 bin ton olan ayçiçeği üretiminin bu sene 1 milyon 350 bin ton civarında olması bekleniyor. Ayçiçeği üretimindeki artış ülkemiz ekonomisi ve cari açığın azaltılması adına sevindiricidir. Hasat sezonunun başladığı şu günlerde çiftçilerimiz hükümetimizden müjdeli bir haber bekliyor. Hasat yapılan bölgelerde oluşan fiyatlar 2012'de oluşan fiyatların çok altında. Ayçiçeği üreticisinin mağdur olmaması için hükümetimizden destek bekliyoruz."



Kaynak: AA