İşçi Partisi ile CHP arasında gizli bir seçim ittifakı mı var?

Yenişafak Gazetesi Yazarı Murat Aksoy, CHP ile İşçi Partisi arasında gizli bir seçim ittifafı olup olmayacağını canlı yayında yanıtladı.

İşçi Partisi ile CHP arasında gizli bir seçim ittifakı mı var?
Yenişafak Gazetesi Yazarı Murat Aksoy, Kanal 24 ekranlarında yayınlanan Moderatör programında CHP'deki iddiaları değerlendirdi.

CHP'nin, İşçi Partisi ile arasında gizli bir seçim ittifakı olup olmadığı sorusuna yanıt veren Aksoy, bu haberlere çok şaşırmadığını söyledi. "Çünkü zaten İşçi Partisi'nin bu arayışları özellikle Gezi Parkı sürecinden sonra çok daha yoğun olarak arttı" diyen Murat Aksoy, "İşçi Partisi bir şekilde CHP ile yan yana gelerek hem kamuoyundaki meşruiyetini biraz daha arttırmak hem de CHP ile yan yana olmanının sinerjisini partiye dönüştürmek istiyor" şeklinde konuştu.

Fakat bununla ilgili CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun üç tane çekincesi olduğuna dikkat çeken Aksoy, "Birincisi bunu bir seçim ittifakı sunduğumuz zaman AKP Parti'yi alternatifsiz bırakmaz. İkincisi ve belki üüncüsü eğer böyle bir ittifak olacaksa bunu Kürtleri dışlamadan yapmak şeklinde üç tane çekincesi var. Ben bu üç çekinceyi okuduğum zaman bu ittifakın olacağını düşünmüyorum. Kemal Bey böyle bir şeye hiç bir zaman evet demez" diye konuştu.

Aksoy, CHP'nin MHP ile de ittifak yapmasının söz konusu olamayacağını savundu. BEYAZ GAZETE