Doktorun Darp Edilmesine Sağlık Çalışanlarından Tepki

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bir doktorun doğum yaptıktan sonra müşahede altındayken hayatını kaybeden 34 yaşındaki kadının yakınları tarafından darp edilmesi, sağlık çalışanları tarafından protesto edildi.

Doktorun Darp Edilmesine Sağlık Çalışanlarından Tepki
Yüksekova Devlet Hastanesi'nde dün akşam doğum yaptıktan sonra müşahede altında tutulan Güllü B. (34) iddiaya göre bir anda sancılanıp kalbinin durması sonucu hayatını kaybetmiş, ihmali olduğu iddiasıyla Kadın Doğum Uzmanı Dr. S.P. hasta yakınları tarafından darp edilmişti. Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Yüksekova Şubesi ve Van-Hakkari Tabipler Odası Hakkari Bölge Temsilciliği’ne bağlı sağlık çalışanları, yaşanan darp olayına ve sağlık politikalarına tepki göstermek amacıyla basın açıklaması düzenledi.

Yüksekova Devlet Hastanesi önünde düzenlenen basın açıklamasını okuyan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Yüksekova Dönem Sözcüsü Adnan Ceyhan, Sağlık Bakanlığı’nın getirdiği ve geliştirmekte olduğu ‘sağlıkta dönüşüm politikaları’ sonucunda hastanenin ticari bir işletme, hastaların da müşteri olarak görülmesi sonucu hasta yakınları ile sağlık çalışanlarını karşı karşıya getirdiğini savunarak, “Bu zihniyet bu tür istenmeyen sonuçları doğurduğu gibi ilerde olabilecek olaylara örnek teşkil edecektir. Ülkemizin her yerinde olması muhtemel olan bu tür olayların Yüksekova halkına mal edilmemesini önemle vurgulamak isteriz. Bu olayda öncelikle idari ve adli soruşturmanın başlatıldığı bilinmesi ve olayın gelişiminde savcılığın olaya hakim olmadan doktor arkadaşımızın ifadesinin morgda alınması tarafımızca kabul edilebilir bir durum değildir. Biz sağlık çalışanları öfkeliyiz. Çünkü uygulanan sağlık politikalarının olumsuz sonuçlarının kurbanı haline geliyoruz. Biz sağlık çalışanları mutsuzuz. Çünkü yıllarımızı vererek öğrendiğimiz mesleğimiz ayaklar altına alınıyor, hekime yönelik hakaret, saldırı ve şiddet yaygınlaşıyor. Hayatını kaybeden anneye Allah'tan rahmet ve kederli ailesine başsağlığı dileklerimizi belirtmek ve bu acınızı paylaşmak istediğimizi belirtmek isteriz” dedi.

Hastanede acil servis dışında hizmet vermeyerek bir günlük iş bırakma eylemi yapan sağlık çalışanları, yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.
Kaynak: İHA