Vali Şahin'den Gazetecilere Veda Ziyareti

Valiler Kararnamesi ile birlikte Merkez Valiliği’ne atanan Giresun Valisi Dursun Ali Şahin veda ziyaretleri kapsamında bugün Giresun Gazeteciler Derneği’ni ziyaret etti.

Vali Şahin'den Gazetecilere Veda Ziyareti
Gazeteciler Derneği çalışmalarından dolayı Vali Şahin’e plaket takdim etti.

Ziyarette gazetecilerin sorularınıda yanıtlayan Vali Şahin, Giresun’un halkın gönlünde yer etmenin en kolay il olduğunu söyledi.

Şahin, ”Güzel hizmetler yapmaya çalıştık. Çalışmalarımızda meyveler tomurcuk halindeydi tam meyvesini verecekken böyle oldu. Geçen gün helikopterle birkaç ilçeye gittim. Orada yapacağımız daha çok şeyin olduğunu gördüm” dedi.

"Bir gazetecinin bir başka görev verilebileceği yönünde izlenim var siz düşünüyor musunuz?" sorusuna yanit veren Vali Şahin, ”Ben boş kalmam. Benim emekliliğim 2016 yılında. Daha vaktim var. Ben mutlaka görev alırım. Buna inanıyorum. Ben bayramdan sonra ne yapalım diye düşünüyorduk. Maddeler halinde yapacaklarımızı yazıp yol haritası çıkarırken müsteşarımız aradı. 'Bana zor bir görev verildi' deyince 'dedim merkeze mi alındım?' 'Hayırlısı olsun' dedim. Ama sonradan şok oldum. Biz ne ile uğraşırken birden ne oldu. Ben ne hazırlarken ne oldu? Osun biz tevekkül eden insanlarız. Ben sadece 3,5-4 yıl kalırım diye tahmin ediyordum. 2,5 yıl kaldım. Ben elimden geleni yaptım ve zamanı çok iyi değerlendirdim. Ama bazı benim elimde olmayan şeyleri de yapamadım. Bir genel müdürü günde 3 kez aradığım olmuştur .Hatta şikayet ettiklerim olmuştur. Bunu her vali yapmaz” diye konuştu

“YENİ VALİ İNŞALLAH HAYIRLI OLUR”
"Yeni gelen valiye tavsiyeleriniz olacak mı?" sorusunu yanıtlayan Vali Şahin, ”Bir kişi tavsiye istiyorsa telefon açar öğrenir. Ben arkadaşlara söyledim. Arkadaşlar şöyle,şöyle valiye söylersiniz dedim. Ben buraya gelirken Mustafa beye telefon açtım ve 'Mustafa bey bana bir diyeceğin var mı?' dedim. Biri bana sormadıkça ben niye damdan düşer gibi arayıpta şunu,şunu yapalım demem. İnşallah Giresun için hayırlı olur. Benim gidip gitmemem konusunda herhangi bir siyasi olay olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullandı

Vali Şahin’in konuşmasının ardından Giresun Gazeteciler Derneği adına bir konuşma yapan Giresun Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu üyesi gazeteci Ahmet Bilge ise, ”Sayın valimizi 2,5 yıl önce Giresun’a geldiği zaman performansı ile adeta basın camiasını arkasından koşturmuştu. Sayın valim çevre, turizm ve ulaşım konusunda imza atmış olan sayın valilerimizden birisidir. İcraat yapan insanlar ya eleştirilir yada takdir edilir. Bizlerde yeri geldi sayın valimizin çalışmalarını eleştirdik yada takdir ettik. Ama eleştirlere daima mütevazilikle yaklaşan sayın valimiz basın camiasının da doğru ve hızlı bilgi akışını sağlayabilmek adına 24 saat gerek telefonla gerekse şahsen daima ulaşılabilir olmuştur. Kendisine Giresun Gazeteciler Derneği adına çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Giresun Gazeteciler Derneği adına Yönetim Kurulu üyesi İsmet Küçükbayrak Vali Şahin’e plaket takdim etti.
Kaynak: İHA