Ayvalı Köylüleri, Bayram ve Festivali Bir Arada Yaşadı

Erzurum’un Oltu İlçesine bağlı Ayvalı Köyü’nde bu yıl 4’ncüsü düzenlenen “Organik Sebze ve Meyve Festivali” renkli görüntülere sahne oldu.

Ayvalı Köylüleri, Bayram ve Festivali Bir Arada Yaşadı
Organik olarak üretilen meyve ve sebzelerin görücüye çıktığı festivalde domates, salatalık, patlıcan ve kabak yeme, dut pekmezi gibi çeşitli yarışmalarda düzenlenirken birincilere festival anısına birer tshirt hediye edildi. Çeşitli yöresel tiplemelerin de canlandırıldığı festivalde yöresel oyunlardan da örnekler verildi.

Cağ kebabı yiyip, semaver çaylarını yudumlayan Ayvalı Köylüler, gün boyu halay çekip doyasıya eğlenirken ilçe dışından gelen hemşerileriyle de hasret giderdiler.

Ayvalı Köyü Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Musa Çelik, Oltu’nun en büyük köylerinden olan köylerinde organik olarak yetiştirilen meyve ve sebzelerin festival kapsamında Türkiye’ye tanıtılmasına aracılık ettiklerini söyledi.

Oltu’nun meyve ve sebze bahçesi olan Ayvalı Köyü’nün pekmezi ile ün saldığına değinen dernek başkanı Çelik, son 5 yıldır köylerinde zeytin üretimine de başlandığını belirtti.

Festivalde Şahmettin Demir 4 bin TL vererek festival ağası seçildi.

Ayvalı Köyü Muhtarı Mustafa Albayrak ise bu yıl 4’ncüsünü düzenledikleri “Organik Meyve ve Sebze Festivali” ile yöresel ürünlerinin tanıtımının sağlandığını, Türkiye’nin dört bir yanından gelen misafir ve hemşerileriyle hasret giderdiklerini dile getirdi. Bu arada düzenlenen festivale; Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ve Ak Parti İlçe Başkanı Fuat Demir de katıldı.

Kaynak: İHA