Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'dan Açıklama

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul ile birlikte Türkiye’de bir çok kentin su problemini uzun vadeli olarak kendilerinin çözdüklerini kaydederek, İstanbul’da bir daha 2040 yılına kadar su sorunu yaşanmayacağını söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'dan Açıklama
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar’a bağlı Sultandağı ve Bolvadin ilçelerinde gerçekleştirilen bayramlaşma törenlerine katıldı.

İlk ziyaretini Sultandağı ilçesine gerçekleştiren Bakan Eroğlu, burada ilçe meydanında oluşturulan tören alanında vatandaşlara seslendi. Konuşmasında Türkiye’de her alanda büyük dönüşümler yaşandığı ve devasa yatırımlara imza atıldığını anlatan Bakan Eroğlu, bu yatırımlardan Afyonkarahisar’ın ve Sultandağı ilçesinin de nasibini aldığını kaydetti.

Hükümetin ekonomik anlamda önemli atılımlar gerçekleştirdiğini de dile getiren Bakan Eroğlu, “İktidara geldiğimiz zaman merkez bankasının kasaları boş ve İMF’ye 23,5 milyar dolar borç ve enflasyon canavarı diye bir gerçek vardı. Bankaları hortumlamış gitmişlerdi. Ama biz geldik ve bu borçların hepsini ödedik. Hortumlanan bankaların devlet güvencesinde olan mevduatlarla birlikte KEY ödemelerini de gerçekleştirdik” dedi

Konuşmasının ardından vatandaşlarla bayramlaşan Bakan Eroğlu, daha sonra Bolvadin ilçesinde gerçekleştirilen törene katılmak üzere Sultandağı’ndan ayrıldı.

“ZAMANINDA MUHTARLARI BİR ARAYA TOPLAYARAK SU SIKINTILARINI DİNLERDİK”
Sultandağı’nın ardından Bolvadin ilçesi Çınar Meydanı’nda gerçekleştirilen törene katılan Bakan Eroğlu, burada da vatandaşlarla bir araya geldi. Gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını yapan Bakan Eroğlu, Türkiye’nin dünyada çok iyi bir noktaya geldiğini belirterek, fakat bunun Türkiye gibi büyük bir millete az geldiğini onun için hedeflerin daha fazla büyütülmesi gerektiğini, vurguladı. Türkiye’de gerçekleştirilen dönüşümlerden en önemli olanının su sorununun çözülmesi olduğunu belirten Bakan Eroğlu, AK Parti iktidarı öncesinde Türkiye’de birçok kentin suyunun olmadığını ve İstanbul gibi büyük bir şehirden suların haftada bir aktığını kaydetti.

Geçmişte İstanbul’da yaşanan su sıkıntısının çok vahim boyutlarda olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, konuyla ilgili yaşanmış bir anısını anlatarak, şunları söyledi:
“Ben İSKİ Genel Müdürü olunca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘muhtarları bir araya topla ve taleplerini al’ dedi.

İstanbul’da da o zaman 900’e yakın muhtar var. Ben de gruplar halinde muhtarları topladım ve sordum, ‘sayın muhtarlar bizden ne istiyorsunuz’, en büyük talepleri ‘haftada bir gün su gelsin de saati belli oldun’ oldu. Bende dedim, ‘ya hafta da bir gün su gelmesi ayıp olur, devamlı su aksa ve ben sizden buna karşılık su devamlı aksa sizden başka bir şey istemiyoruz diye taahhütname alsam söz verir misiniz başka bir şey istemeyeceğinize’ dedim. Onlarda, ‘ya su geldikten sonra ne isteyelim’ dediler ve biz 1 sene içerisinde suyu akıttık ve kesintiyi kaldırdık. Ben o zamanda ilan ettim 8 ay sonra İstanbul’da su kesintisi olmayacak dedim ve sonunda yaptığımız çalışmalarla İstanbul’un 2040 yılına kadar su sorununu çözdük.”
Konuşmasının ardından vatandaşlarla bayramlaşan Bakan Eroğlu’na burada 8 yaşındaki bir kız çocuğu kendi yaptığı resmi hediye etti. Aldığı hediyeden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, küçük kız çocuğuna teşekkür etti. Bakan Eroğlu daha sonra Emirdağ ilçesinde düzenlenecek bayramlaşma törenine katılmak üzere ilçeden ayrıldı.
Kaynak: İHA