Milli Savunma Bakanı Yılmaz Sivas'ta

SİVAS - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Bu coğrafyadaki insanların hepsi birbirine benzer. Pir Sultan Abdal, Aşık Veysel, Hasan Hüseyin Kormazgil ve Attila İlhan, hepsinin gayesi bu milleti bulunduğu seviyeden daha yukarıya taşımaktır" dedi.

Bakan Yılmaz, Sivas'ın Gürün ilçesinde, 14. Gürün Kültür ve Sanat Festivali etkinliklerine katıldı.

Bu kapsamda Şairler Evi olarak düzenlenen, Gürünlü şair Hasan Hüseyin Korkmazgil'in restore edilen evinin açılışını yapan Yılmaz, Kurultay Mahallesi'ndeki evin onarımı için Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı yaptığı dönemde çalışma başlattıklarını hatırlattı.

Bugün hasım diye görünenin yarın hısım olabileceğini kaydeden Yılmaz, "Hepimiz bu millet için çalışıyoruz. Hiç şüpheniz olmasın ki bir tarafta olan Hasret Gültekin'le diğer tarafta olduğu güya kabul edilen Yavuz Bülent Bakiler'in bizzat ağzından 'türkülerle gömün beni' dediğini duydum. İki farklı insanın da söylediği söz aynı. Bu coğrafyadaki insanların hepsi birbirine benzer. Pir Sultan Abdal, Aşık Veysel, Hasan Hüseyin Kormazgil ve Attila İlhan, hepsinin gayesi bu milleti bulunduğu seviyeden daha yukarıya taşımaktır. İnşallah bu ev yaşadığı sürece Gürün'ün bir değeri olarak Gürünlüler arasında bilinmeye devam edecektir" diye konuştu.

Yılmaz, Korkmazgil'in "Acıyı Bal Eyledik", Bestami Yazgan'ın "İncitme Gönül" adlı şiirlerini okudu.

Gürün Kaymakamı Ömer Kalaylı, Gürün'ün ülkenin edebiyat zenginliğine 100'ün üzerinde şair ve yazarı kazandırdığını belirtti.

Gürün Belediye Başkanı Mehmet Aktaş da belediye olarak ilçedeki şairlerle şiirlerini tanıtmak için ellerinden gelen gayreti sarf edeceklerini söyledi.

Korkmazgil'in eşi Azime ve oğlu Temmuz Korkmazgil'in gönderdiği mesajların okunmasının ardından Gürünlü şairler, şiir okudu.

Sivas Devlet Türk Halk Müziği Sanatçıları Nahide Saygın Alkal ve Ömer Korçun konser verdi.

Kaynak: AA