Vali Şahin, Yaylada Gazetecilerle İftarda Bir Araya Geldi

GİRESUN - Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Dereli ilçesine bağlı Kulakkaya Yaylasında gazetecilerle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Yayladaki bir restoranda verilen yemekte konuşan Şahin, yaylaya Giresun Merkez'den ulaşımı sağlayan tarihi İpek Yolu'nun iyileştirilmesi çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.

Diğer yaylalarda olduğu gibi evlerin doğaya uyumlu hale getirilmesi için dışlarının kaplatıldığını, Ramazan Bayramı sonrası kaplanmayan ev sahiplerine cezai işlemler uygulanacağını İfade eden Şahin, "Tüm ev sahiplerine uyarılar yapıldı. Evlerinin dışlarını kaplatmayanlara bayram sonrası cezai işlemler uygulanacak. Şimdilik bunlar küçük miktar olacak. Ancak yine kaplatmazlarsa bu cezalar katlanarak artacak" dedi.

Yaylalarda parselasyon çalışmaları gerçekleştirerek, buraları kiralayacaklarını vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:

"Giresun yaylalar vilayetidir. Şu anda 487 kayıtlı yaylamız bulunmaktadır. Geçtiğimiz hafta İstanbul'dan bir firmayla bin 200 metre yükseklikten bu yaylaların fotoğraflarını alarak bunların kodlandırılması, münhallerinin tespiti ve binlik imar planlarının düzenlenmesi için bir sözleşme imzaladık. Bu sözleşme doğrultusunda önümüzdeki ağustos ayında bu hava fotoğrafları alınarak bin 400 tane pafta oluşturulacak. Bu paftaları da binliğe, beş binliğe dönüştüreceğiz. Ondan sonra da buranın parselasyonuna sıra gelecek. Bu sene düşündüğüm 18-20 kadar bizim için elzem olan, devamlı işgallerin çok olduğu yaylalarda 200-400-600 metrekarelik parselasyonlar yaparak, buraları kiralama işlemlerini başlayacağız."

İftara, Dereli Kaymakamı Ömer Faruk Kala, Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Abdullah Önal ile Giresunspor Kulüp Başkanı Mustafa Bozbağ da katıldı.

Kaynak: AA